Möödunud nädalavahetus adventkoguduses

Avaldatud 7.12.2014, allikas Meie Aeg

Möödunud nädalavahetusel oli adventkoguduse noortetöö Eesti Kirikute Nõukogu (EKN) noortenõukogu hõlma all esindatud noortemessil Teeviit, hingamispäeva õhtul sai valmis järjekordne „Laupäeva õhtu” ning Rakvere adventkogudusel käis Rakvere kirikupäevade raames külas Tallinna I koguduse koor ja piiblitööline Mervi Kalmus. Pühapäeval salvestati Võru kirikus advent.ee aastalõpusaade.

Teeviit

EKNi noortenõukogu (EKNN) on noorte infomessil Teeviit osalenud juba aastaid. Teeviidal osalemise mõte on Andres Ploompuu sõnul tutvustada meid kui kirikunoori, näidata, et meil toimub erinevates linnades noortele suunatud ettevõtmisi. „EKNNil oli messil hästi hubane boks, seal sai kaarte meisterdada ja saata, jagati küpsetisi ja vesteldi inimestega,” lisas Andres.

Adventkogudust esindas Teeviidal Mervi Kalmus, kes ütles, et emotsioon kogetust on hästi positiivne. Meie koguduse poolt olid väljas Newboldi reklaamid, plakatid ja flaierid. „Olime kristlastena olemas, pakkusime võimalust tasuta jõulukaarte saata, enne messi oli kogudustes jõulukaartide korjandus, EKNi poolt olid margid ja ümbrikud. Noored käisid, suhtlesid meiega. Hästi positiivne oli EKNNi rahva omavaheline suhtlus. Saime midagi koos teha, saime rääkida iseendast ja tekkis kristlik osadus,” ütles Mervi.

„Laupäeva õhtu” ja aastalõpusaade

Möödunud hingamispäeval oli live.advent.ee lehel eetris detsembri „Laupäeva õhtu”. Külas oli peretöö juht Marge Randlepp, kes rääkis peretöö plaanidest uueks aastaks, lastetöö juht Madli Vahtramäe juhendamisel sai valmisüks ilus jõuluehe, laekur Jaanus-Janari Kogerman valgustas koguduse ehitusfondi seisu ja kutsus üles panustama iga kuu 1 protsendiga oma sissetulekust. Susanna ja Indrek käisid esimese lume saabudes Guido Danieli juures, sest seal kasvab palju jõulupuid. Mervi ja Toomas rääkisid koguduse põhitõest pealkirjaga Kogudus. Ning saate lõpus oli tavapärane liidu juhatuse sõnum.

Pühapäeval salvestati koguduste liidu uusimas kirikus, Võru adventkirikus 2014. aastat kokkuvõttev saade. Kärt Laciz, Joosep Tuvi ja Averonika Beekmann arutasid kogudusetöö erinevate tahkude üle sellest vaatenurgast, mis on tehtud ja mis on teoksil. Aastalõpusaadet saab advent.ee lehel vaadata pärast jõulupühi. Enne jõulupühi aga tuleb vaatamiseks uus „Ristiinimese” saade, milles seekord räägime Laine Põldaruga kristlikust kasvamisest ja kasvatusest.

Tallinna I koguduse koor Rakveres

Rakveres olid möödunud nädalal VII kirikupäevad. Adventkogudus osales heategevusüritusega eelmisel pühapäeval, sel laupäeval käis kogudusel külas Tallinna I koguduse koor. II advendi kontsert-jumalateenistusel jagas sõna piiblitööline Mervi Kalmus. „Sõnum kogudusele oli Matteuse evangeeliumist: esimesed said viimasteks ja viimased said esimesteks. Võõramaa valeusulised mehed olid esimesed, kes jõudsid Jeesuse ette. Need, kellele oli palju antud, olid viimased, ja need, kellele oli vähem antud, said esimesteks,” kirjeldas Mervi oma hingamispäevast jutlust.

Rakvere koguduse pastori Toivo Kaasiku jaoks olid need esimesed Rakvere kirikupäevad, millel ta ise osales; varem on ta osalenud Tallinna kirikpäeval. „Kirikupäevade üritused olid võimalikult erinevad ja sellisena planeeritud teadlikult, erinevale sihtgrupile, nägin hästi erinevat kuulajaskonda,” sõnas Toivo. „Käisin Benjamin Lillemäe iisraeli õhtul, mis oli väga elav ja rõõmsa meeleoluga, veel osalesin Tauno Toompuu õhtul, kus ta jagas muljeid oma palverännakust. „Kõigil üritustel ma ei jõudnud käia, aga kindlasti sain neilt, millel osalesin, mõtlemisainet ja rõõmu enda jaoks,” lisas Toivo.

Pärast jumalateenistust oli ühine söömaaeg ning õhtul käidi Ardo Rosina eestvedamisel koos võrkpalli mängimas.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat