Talvekoosolek 2014: pere-, laste- ja naistetöö

Avaldatud 16.12.2014, allikas Meie Aeg

Pühapäeval, 14. detsembril Tartus toimunud liidu talvekoosolekul esitasid liidu tööharude eestvedajad oma osakonna aruande.

Peretöö aruanne

Peretöö aruande esitas liidu peretöö juht Marge Randlepp. 2014. aastal oli kaks peretöö tegijate hingamispäeva, 11. jaanuaril ja 30. novembril. Tallinnas toimus Annely Kaasiku eestvedamisel märtsis ja aprillis pereseminar „Õnnelik abielu on võimalik”, mille jätkuüritusena korraldati perekond Lobjaka juhtimisel 18. mail perepäev Pirital.

Aasta kulminatsioon oli juulis toimunud perelaager Nuutsakul. Marge märkis aruandes ära ka koostöö Meie Ajaga, kus igas ajakirjanumbris on ka pererubriik, samuti teevad Marge ja Allan Randlepp Pereraadios saadet „Üheskoos”, mis on eetris kord kuus.

Tulevikuplaanidest rääkides ütles Marge, et tuleva aasta aprillis ja novembris on taas peretöö tegijate kokkusaamine. 21. märtsil on Tallinnas metodisti kiriku misjonikeskuses abielufestival, millest adventkoguduse pereöö osakond osa võtab. Perelaager toimub ka tuleval suvel, 10.–12. juulil Nuutsakul ja laagri teema on „Puudutus”. Soov on ka liidu töötajate suvelaagris pereteemadele keskenduda.

2015. aastal jätkub koostöö nii Pereraadio kui Meie Ajaga, aga ka Evangeelse Alliansi peretöö toimkonna ja EELK perekeskusega.

Peretöö juht Marge Randlepp tutvustas osakonna tööd ka detsembri „Laupäeva õhtus”.

Lastetöö aruanne

Lastetöö juht Madli Vahtramäe alustas aruannet tagasivaatega liidu suurematele üritustele, kus igal pool on esindatud ka lastetöö. Hästi aktiivselt on tegutsenud laste- ja noorteorkester, kel oli suvel mitu esinemist Eestis kui ka Soomes.

Ka lasteosakond aitab Meie Aja sisu poole pealt kaasa: iga kuu on ajakirja vahel Silmatera (varem Lastekas), mille materjali panevad iga kuu kokku erinevate koguduste lasteõpetajate meeskonnad. Lasteõpetajatelgi on aastas olnud kaks kokkusaamist.

Tuleva aasta kohta rääkis Madli, et jätkub koostöö erinevate üritustega, Meie Ajaga. Suvelaagrid jätkavad oma tegevust: pillilaager, poiste- ja tüdrukute laager, rajaleidjate laager laieneb ka neile lastele, kes rajaleidmise programmist aastaringselt osa ei võta. Samuti toimub tuleval aastal kooliaasta lõpul laste laulupäev.

Madli pani südamele, et kogudustes võiks leida viise, kuidas lasteõpetajate tänuväärset tööd märgata ja tunnustada, kuna nende töö on oluline. Liidu esimees Ivo Käsk sõnas, et lasteõpetajate töö on väga oluline, kuna lastest kasvab koguduse järgmine põlvkond.

Madli rääkis lastetööst jaanuari „Laupäeva õhtus”.

Naistetöö aruanne

Naistetöö juht Anne Vahtramäe alustas aruannet nende koguduste üleslugemisega, kus tegutseb naistetöö osakond: Jõhvi, Narva, Tartu, Pärnu, Valga, Viljandi, Jõgeva ja Põltsamaa. Sel aastal kogunesid naistetööst huvitunud Tartusse jaanuaris ja veebruaris, esimesel korral oli kõneaineks naistetöö üldiselt, teisel korral sügisene Trans-Euroopa divisjoni naistekonverents, kus oli esindatud ka Eesti delegatsioon, kuhu kuulusid Anne ja Madli Vahtramäe, Karin Lukk ning Maarja Maurer. Karin ja Madli viisid konverentsil läbi ka oma töötuba, mis Anne sõnul olid osalejate seas väga populaarsed. Veel pälvis tähelepanu Eesti naistetööd tutvustav klipp, mis on järelvaadatav novembri „Laupäeva õhtus”, kus Anne konverentsist ka pikemalt rääkis.

Tuleva aasta plaanidest tõstis Anne esile teemapäevade materjalide tõlkimist ja kogudustesse laialisaatmist – märtsis on rahvusvaheline naiste palvepäev, juunis naisteteenistuse päev ja augustis vägivallavastane päev.

Järgmine infopäev naistetöö tegijatele on 11. jaanuaril Tartus, oodatud on kõik naistetöö osakonnajuhid kohalikest kogudustest, aga ka naistetööst huvitunud.

15.–17. mail on Tartus naistepäevad ja septembris on Lätis Balti uniooni naisteteenistuse konverents, mida korraldatakse esimest korda.

Anne rääkis naistetööst üldiselt märtsi „Laupäeva õhtus”.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat