Adventkogudus avaldas Prantsusmaale terrorirünnaku pärast kaastunnet

Avaldatud 10.1.2015, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistide Kogudus on saatnud Prantsusmaale oma kaastundeavalduse ja tunnustanud riiki usuvabaduse toetamise eest ka pärast 12 ajakirjaniku tapmist Pariisis.

„Avaldame Seitsmenda Päeva Adventistide üleilmse koguduse ja selle presidendi nimel sügavat kaastunnet seoses 7. jaanuari terrorismirünnakuga Charlie Hebdo toimetusele Pariisis,” seisis kaastundeavalduses, mille koguduse avalikkussuhete ja usuvabaduse osakonna juht John Graz saatis Gérard Araud'le, Prantsusmaa saadikule Washingtonis.

„Me oleme mõtteis ohvrite perekondadega,” seisab avalduses. „Me palvetame nende pärast, ja ka nende pärast, kes on haavatud. Palvetame ka ilusa Prantsusmaa riigi pärast, mida me armastame, selle kodanike pärast ja kõigi teie pärast, kes esindate oma riiki Ameerika Ühendriikides.”
Kolmapäeval, 7. jaanuaril avasid kolm relvastatud meest tule nädalalehe Charlie Hebdo toimetuses, tappes lehe peatoimetaja ja Prantsuse juhtivad karikaturistid.

Avalduses on kirjas, et adventistid on olnud kauaaegsed usuvabaduse ja südametunnistuse vabaduse kaitsjad ja mõistavad seega, et need vabadused koos sõnavabadusega on kõigi teiste vabaduse vundamendiks.

„Me täname Prantsusmaad nende vabaduste eest, ja riigi juhte, et nad kaitsevad sõna- ja usuvabadust,” seisab avalduses.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat