Pühapäeval peeti aru naistetöö ja "Laupäeva õhtu osas"

Avaldatud 12.1.2015, allikas Meie Aeg

Naistetöö

Pühapäeval, 11. jaanuaril said Tartus naistetöö juhi Anne Vahtramäe kutsel kokku need, kel südame peal naistetöö Eesti liidus. Päevakavas oli vaimulik mõtisklus, ettekanne vaimse tervise teemal ja ajurünnak maikuus toimuvate naistepäevade osas.

Koosoleku alguses pidas mõtiskluse Anne Vahtramäe, kes lähtus Sixtuse kabeli laemaali fragmendist, millel kunstnik Michelangelo on kujutanud Aadama loomist. „Jumal pingutab selleks, et meieni jõuda, aga meie sageli ei pinguta, ei tõsta sõrmegi,” ütles Anne, kirjeldades Jumala ja Aadama käte asendit.

Alla Nõmmik rääkis sellest, missugused tegurid mõjutavad meie vaimset tervist, mida ise saame ära teha, et püsida vaimselt terve. „Näiteks leia aega enda sisse vaadata, püüa leida tasakaalu enda elus, tark on aeg-ajalt lubada iseendale neid asju, mida sulle teha meeldib, nii aja kui tegevuse suhtes. Tegevusi, mis sind laadivad, ei tohi lõputult kõrvale lükata,” võttis Anne Alla jutu kokku.

Mai keskel, 16. ja 17. mail, laupäeval ja pühapäeval toimuvad Tartus naistepäevad, mille tarvis täna koos mõtteid koguti. Plaanis on kutsuda erinevaid rääkijaid ja korraldada mitmesuguseid töötubasid. „Ideid saime palju ja neid tuli rohkem, kui sel aastal rakendada jõuame,” ütles Anne.

Tänast koosolekut pidas Anne kordaläinuks ja selle õhkkonda hubaseks ning heaks.

Anne kutsus üles nõupidamisele tulema inimesi kõikidest kogudustest. „Seal saab paremini kätte nii uniooni kui liidu tasandi info ning omavahel arutada, rääkida ja tunda kokkukuulumise tunnet.”

"Laupäeva õhtu"

Pühapäeval peeti Türil aru saate „Laupäeva õhtu” edasiste teemade osas. Jaanuari saates oli videoklipp üleilmse koguduse peakonverentsi hoone tutvustusest. Saate meeskond soovib koguduse struktuuri tutvustamisega edasi minna. Edaspidi on plaan uurida, kuidas tehakse tööd Trans-Euroopa divisjonis, Balti unioonis ja meie kohalikus liidus. Samuti soovime teada, kuidas elavad Soomes eestlastest adventistid, kes kutsuvad aeg-ajalt endale küla jutlustajaid Eestist. Nii lähebki võtterühm veebruaris kaasa Andres Ploompuuga. Lisaks nendele ettevõtmistele sai paberile veel palju teisigi ideid, mida loodame tasapisi teostama hakata.

Lähimas, veebruari saates uurime, kuidas läheb meie tudengitel Kõrgemas Usuteaduslikus Seminaris, kuuleme muljeid ASI konverentsil käinutelt, uurime misjonitöö valdkonda ning käsitleme veel muidki teemasid. Järgmine „Laupäeva õhtu” on otsesaatena live.advent.ee lehel 7. veebruaril.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat