Dominikaani vabariigis anti tänavale Ellen G. White'i nimi

Avaldatud 20.1.2015, allikas Adventist News Network

Dominikaani vabariigi kaguosas asuv linn La Romana kuulutas 11. jaanuaril, et üks tänav nimetatakse Ellen White G. White'i, Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse ühe kaasrajaja järgi.

Teade tehti avalikuks tseremoonial La Romanas, kohal olid linnapea Maritza Suero, linnaametnikud ja üleilmse adventkoguduse president Ted N. C. Wilson.

„Mul ei ole piisavalt sõnu, tervitamaks kristliku maailma nii kõrgeid isikuid täna siin La Romana linnas, mille me oleme kuulutanud Jumala linnaks,” ütles Suero, tervitades üleilmse adventkoguduse juhte ja kohalikke kogudusejuhte ja -liikmeid.

Wilson tänas linnajuhte külalislahkuse eest ja usuvabaduse tagamise eest ning Ellen G. White'i töö tunnustamise eest, nimetades linnatänava tema järgi.

„See tuletab meile meelde ajalugu ja seda, kuidas Jumal on Seitsmenda Päeva Adventistide kogudust juhtinud,” ütles Wilson, kui tänas linnapead koguduse juhtkonna nimel. Wilson ja teised kogudusejuhid pidasid möödunud nädalal presidendi nõuandekomitee aasta alguse plaanikoosolekuid.

„Me usume, et Ellen G. White sai Jumalalt nägemusi, mitte selleks, et austada iseennast, vaid juhtida inimesed Piibli ja taeva Jumala juurde,” lisas Wilson. „Tema kirjutised tervise, perekonna, kirjastustöö, inimsuhete, usuliste teemade, piibliuurimise ja hariduse teemal on meile juhiseks.”
Tänav, mis enne kandis 7. tänava nime, on nüüd Elena G. De White'i nimeline, see asub Villa Alacrani piirkonnas ning ühendab kahte naaberkogukonda.

G. T. Ng, adventkoguduse peasekretär ja White'i pärandi hooldusnõukogu esimees, ütles, et see on esimene kord, kui Ellen G. White'i järgi on tänav nime saanud. „See sünnib mrs White'i 100. surma-aastapäeva tähistamise aastal,” märkis ta.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat