Kunstitudeng maalis lunastusloo

Avaldatud 27.1.2015, allikas Adventist Review

Õe ja venna vestlus elust uuel maal sai inspiratsiooniks maaliseeriale, mille adventistist kunstnik lunastusloo teemal maalis.

Sarahi Remolina, Southern Adventist University tudeng, kes pidas keskkoolipäevil elavaid vestlusi oma vennaga, on maalinud 30 digitaalset maali lunastusloo teemal, alates Lutsiferi langemisest kuni maa taasloomiseni.

Maaliseeria kannab pealkirja „Igavene lunastus”, mõned maalid sellest on veel lõpetamata, siiani on seeria maalimine võtnud aega paar aastat. Maalid olid väljas ülikooli näitusesaalis ja kõigist ülikooli korraldatud näitustest on sellel näitusel käinud enim vaatajaid.

„Sel näitusel käis rohkem rahvast kui kunagi varem,” ütles Remolina mentor Giselle Sarli Hasel, kes on galerii kuraator.

„See näitus oli õnnistuseks kõigile, kes näitust vaatamas käisid,” ütles Hasel. „Paljud ütlesid, et teadmine, et meie tudengid on Kristusele pühendunud, soojendab nende südant. Oli neid, kes küsisid autori kontakte ning soovivad osta tema teoseid.”

Remolina ütles, et lunastuslugu oli parim teema tema lõputöö jaoks.

„Lugu Lutsiferi langemisest maa taastamiseni on kõige väärikam lugu, mida ma tean,” sõnas ta. Remolina ütles, et mõte sai alguse vestlustest, mida ta oma vennaga uue maa teemal pidas; nad arutlesid, mida nad uuel maal teevad. Ramolina ütles vennale, et soovib lunastusloo joonistada oma kodu seinale kui mälestusmärgi Jeesuse lunastustööst. Nüüd sõnas ta, et ei soovinud oodata uue maa saabumist, et seda seeriat maalida.

Remolina on saanud maalimiseks inspiratsiooni Piiblist ja Ellen G. White'i kolmest raamatust: „Suurest võitlusest”, „Ajastute igatsusest” ja „Patriarhides ja prohvetitest”. Tema teoste hulka kuulub palju lunastusteemalisi maale. Selle asemel et kasutada oma töös vesi- või õlivärve, on Ramolina pöördunud digitaalsete vahendite poole. Ta lõpetas detsembris ülikooli ning soovib pärast seda maalidest ka YouTube'i videokokkuvõtte teha. Ta on juba avaldanud mitu sarnast videot

Maaliseeria “Igavene lunastus” algab maaliga „Ma armastan sind” ja lõpeb maaliga „Sina oled minu tunnistaja”. Seerias on ka kõnekaid stseene Piiblist, liigutav pilt tänapäevasest mehest, kes kõnnib sureva Jeesuse risti juurde, naisest, kes loeb Piiblit, taamal prügikastis on mängukonsool.

Remolina sõnul kujutab konsool tema enda võitlusi sellega, kuidas asetada Kristus esikohale. Keskkooli ajal igatses ta isiklikku suhet Jumalaga ning otsustas loobuda videomängudest ja väljamõeldud lugudest, mis olid seni võtnud suure osa tema ajast.

„Ma soovin, et noored näeksid, et Piibli lugu on põnevam ja väärtuslikum kui filmid, videomängud ja kõik see meelelahutus, mida meedia meile pakub,” ütles Remolina. „Jumal on meie jaoks imelised asjad valis panud. Tema üksi on väärt. Ma soovin, et igaüks, kes neid maale vaatab, mõtleks Jumalale, Tema soovidele ja sellele, et nad võiksid Jumalaga ühineda.”

Maaliseeriat saab vaadata siit

Kunstniku kodulehel on näituse, maalimise, maaliseeria kohta rohkem infot. Samuti saab vaadata maalimist muusika taustal. 

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat