Eesti liidu koostööst Balti uniooniga

Avaldatud 3.2.2015, allikas Meie Aeg

Teisipäeval, 3. veebruaril kohtus Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse Eesti liidu juhtkond – esimees Ivo Käsk, peasekretär-laekur Jaanus-Janari Kogerman ja esimehe abi Andres Ploompuu – Balti uniooni juhtkonna ning osakonnajuhtidega, et pidada nõu liidu ja uniooni tegevuse sidususe ja kokkupuutepunktide teemal.

Tegemist oli esmakordse sellelaadse kohtumisega uniooni ja liidu praeguse juhtkonna ning uniooni praeguste osakonnajuhtide vahel.

„Tänane kohtumine oli väljaspool regulaarseid nõupidamise koosolekuid, kus tavaliselt on agenda ja vabaks mõttevahetuseks ei ole ruumi,” sõnas liidu esimees Ivo Käsk. „Tänane kohtumine oli mõeldud selleks,et saaksime vabalt vestelda, arutelda, küsida, kuulata üksteist,” lisas Ivo. Sarnased kokkusaamised hakkavad toimuma teatud regulaarsusega ning nende eesmärk on arendada uniooni ja liidu koostööd, mõista paremini üksteise eesmärke ja visioone.

Seekordse koosoleku raames ei langetatud mingeid otsuseid ja see ei olnud Ivo sõnul ka eesmärk. „Liikusime edasi protsessis, protsess ise ongi eesmärk,” ütles Ivo.

Homme, kolmapäeval kohtuvad Ivo ja Jaanus-Janari Kaunases Leedu liidu johtkonnaga, tutvutakse sealse töö ja tegemistega.

Teisipäevasest kohtumisest Riias tuleb juttu ka veebruari „Laupäeva õhtus” 7. veebruaril kell 19.00. Uniooni tööst üldisemalt teeme ülevaate märtsi „Laupäeva õhtus”.

Naistetöö osakonna kokkusaamisest

Lisaks kokkusaamisele juhtkondade tasandil tehakse uniooni ja liidu vahel koostööd ka osakondade plaanis. Pühapäeval, 1. veebruaril osales liidu naistetöö juht Anne Vahtramäe Riias naistetöö nõupidamisel, kus planeeriti septembris Riias toimuvat naistekonverentsi, vahetati infot materjalide kohta, mida on võimalik saada, kasutada ja jagada. Kohal olid Eesti, Läti ja Leedu liidu naistetöö juhid ning uniooni naistetöö juht Alla Nõmmik. „Paanid on suured, selle tõttu tuleb vaadata, kuidas need realiseeruvad,” ütles Anne, mõeldes uniooni esimesele naistekonverentsile, kuhu Eestist oodatakse osalema kuni 30 inimest.

Üldise koostöö kohta ütles Anne, et uniooni poolt on „vastu võetud otsus olla kohalikes liitudes aktiivsem ja nähtav ja selles suunas ka tegutsetakse”.

Täpsem info uniooni naistekonverentsi kohta tuleb jooksvalt. Ent mais, täpsemalt 16. ja 17. mail on plaanis Tartus  Eesti liidu naistepäevad, mille tarvis käivad samuti praegu ettevalmistustööd ja kuhu oodatakse üle Eesti palju osalejaid.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat