Adventkogudus osales Kairo raamatumessil

Avaldatud 22.2.2015, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse töötajad jagasid araabia keeleruumi suurimal raamatumessil kümneid tuhandeid raamatuid, kuulutades seega oma armastust Jeesuse vastu ja hajutades valeinfot selle kohta, et adventkogudus ei ole kristlik denominatsioon.

Egiptuse-Sudaani misjonipõllu esimees Kleyton Feitosa ütles, et kogudus panustas välja palju, kui tellis 16päevasele Kairo rahvusvahelisele raamatumessile oma boksi. Sealt käis läbi kaks miljonit külastajat. Messi peetakse araabiamaade kirjastuste olulisimaks sündmuseks aastas.

„Tulemused olid märkimisväärsed,” ütles Feitosa esmaspäeval. „Oli oluline, et me olime tuhandete egiptlaste seas kohal – nii kristlased kui moslemid – eriti ajal, mil paljud mõtlevad, kas me ikka oleme kristlased või mitte.”

Kohalikud kogudusejuhid on väga huvitatud sellest, et saaks hajutatud segadus, mis tekkis pärast seda, kui Egiptuse valitsus asetas möödunud aasta lõpu seadusandluses adventkoguduse mittekristlike denominatsioonide hulka. Uus tsiviilseadus mittemoslemitest vähemuste jaoks visandati Egiptuse kristlike vähemusgruppide poolt, nende hulka ei kuulnud adventkoguduse esindust.

Adventkoguduse juhid pöördusid üleilmse koguduse poole palvesooviga 2014. aasta novembris, pöörduti ka Egiptuse valitsuse ja meedia poole, et seaduse kirjutamist peatada.

Valitsus on vastanud soosivalt, jättes eelnõu ootele; tuleviku aruteludesse on lubatud kaasata ka adventkoguduse esindajaid.

Paljud moslemid usuvad, et kõik kristlased söövad sealiha, joovad alkoholi, palvetavad pühakute poole ja elavad nagu Hollywoodi filmis, ütles adventkoguduse Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika uniooni esimees Homer Trecartin.

„Peame kogudusena taktitundeliselt aitama oma moslemitest sõpradel ja ligimestel mõista, et me ei ole kõik ühesugused,” sõnas Trecartin. „Samal ajal peame aitama oma kristlastest sõpradel ja ligimestel mõista, et me oleme tõepoolest Jeesuse järgijad ja usume, et lunastus tuleb ükses usust Temasse.”

Raamatumessil tekitas adventkoguduse boks parajat saginat, kuna ilmselt oli see ainuke koht, kus pakuti raamatuid tasuta. Inimestele jagati umbes 25 000 eksemplari raamatust „Tee õnnele”, mis on araabiakeelne versioon E. G. White'i raamatust „Tee Kristuse juurde”. Kokku trükiti 55 000 raamatut, mis sai võimalikuks Ameerika Ühendriikidest pärit eradoonorile.

Veel jagati boksis lenlehti pealkirjaga „Õpi tundma oma adventistist sõpra”, menukiteks olid tervisealased raamatud ja adventkoguduse doktriine tutvustav raamat.  

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat