Hingamispäeval võõrustasid Tallinna ja Rakvere kogudused külalisi

Avaldatud 1.3.2015, allikas Meie Aeg

Janos Kovacs-Biro Tallinnas

Möödunud hingamispäeval külastas Eesti adventkogudusi kaks väliskülalist: Tallinnas pidas seminari Trans-Euroopa divisjoni evangelismi ja isikliku teenistuse osakonna juht Janos Kovacs-Biro ning Rakvere kogususel käis külas Erkki ja Heidi Vihunen Soomest Seinäjoe adventkogudusest.

Janos Kovacs-Biro on Eestis käinud varemgi, sel korral pidas ta reede ja laupäeva õhtul seminari Tallinna kahe adventkoguduse liikmetele ning pühapäeva ennelõunal oli kavas koosolek koguduse pastorite, misjonitööliste ja kogudusevanematega.

Tallinna I koguduse misjonitööline Mervi Kalmus sõnas, et kõigi koosolekute ühine sõnum oli julgustada tallinlasi loovalt mõtlema selle peale, kus suudetakse märgata kohalike inimeste vajadusi ja kuidas kogudus saaks teenida oma kogukonda kristlikul moel ja kuulutada evangeeliumi, tehes headuse tegusid, mis juhivad inimesi kristluse juurde.

„Seminarides tõi ta hästi palju näiteid erinevatest Euroopa linnadest, kus misjonilinna projekt on hästi käima läinud. Ta tõi eeskujuks igasuguseid loovaid lähenemisi. Samas meil ei ole luba neid projekte lihtsalt kopeerida, vaid peame mõtlema oma kohalikele vajadustele ja palvetama selle pärast, mis on suund, kuhu Püha Vaim meid juhib,” ütles Mervi.

Seminaril osalenud inimesed olid kuuldust rõõmsad ja inspireeritud. „See, mida ta rääkis, oli väga inspireeriv. Vaatan lootusrikkalt tulevikku ja loodan, et inimesed mõtlevad nende asjade peale ja tasapisi hakkame jõudumööda ellu viima ettevõtmisi omas kontekstis ja oma võimalusi arvestades. Mul on hea meel, et Janos julgustas meid ja aitas sammukese edasi,” ütles Mervi.

Pilte saab vaadata Tallinna koguduse Facebooki-lehelt.

 

Erkki Vihonen Rakveres

Rakvere adventkogudus võõrustas eile abielupaari Soomest, Seinajoe kogudusest. Erkki ja Heidi Vihonen tulid Eestisse perekond Rosina kutsel. „Kui oli kuagi juttu, et nad tulevad meile külla, siis rääkisime, et nad võiksid ka tunnistusi jagada ja laulda,” ütles Helis Rosin.

„Erkki on hariduselt meditsiinitöötaja, aga ta on õppinud ja põllumajandust, praegu nõustabki põllumehi,” tutvustas Helis Erkkit. Oma elukutsest lähtuvalt jutlustas Erkki kümnest käsust läbi keskkonnakaitse-prisma. „Ta mõtestas lahti, kuidas kümme käsku seostuvad looduse ja keskkonna hoidmisega, rohelise mõtteviisiga – kas me oleme sellest lähtudes kümnest käsust üle astunud,” selgitas Helis. Erkki kõnet saab kuulata siit.
 

Pilte saab vaadata Tallinna koguduse Facebooki-lehelt.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat