Põhja-Iirimaa linna kaks adventisti kogusid heategevuseks raha

Avaldatud 10.3.2015, allikas Adventist Review

Kust leida täiesti tavalisel reedesel päeval Põhja-Iirimaal Ballymoney linnas seitsmenda päeva adventiste?

Neid võib olla keeruline leida, sest neid on selles 9000 elanikuga linnas, mis asub riigi pealinnast Belfastist umbes 80 kilomeetri kaugusel, vaid kaks.

Ent David ja Irene Dickie't oli sel reedel väga hõlbus leida: nad olid raske valge ratastega vanniga kesklinnas.

See abielupaar kogus kesklinnas British Heart Foundation'i õhupalidega täidetud vanni juures raha valdkonna tarvis, mis on neile südamelähedane. Koguti 1549 eurot (1100 naela).

Kell 10 hommikul saabus heategevust toetav linnapea Bill Kennedy ettevõtmist avama. Viimati pälvis ta tähelepanu sellea, et jättis möödunud aastal ära linnapea jõululõuna ning annetas lõunasöögile kuluva raha kohalikule toidupangale.

Ajakirjanik tegi mõned pildid ja abielupaar alustas vanniga teekonda.

Kohalik poliitik pakkus peagi vanni lükkamisel oma abi. Autojuhid ootasid kannatlikult ja aeglustasid sõitu.

Üritusele aitas kaasa ka Davidi vend Billy. Neil mõlemal on sedalaadi heategevuse toetamiseks isiklik põhjus: mõne aasta eest elasid mõlemad vennad läbi südameataki. Meditsiiniline abi päästis nende elu.

„Me soovime mõlemad anda midagi tagasi organisatsioonidele, kes toetavad neid, kel on südamehaigus,” ütles David.

David on pannud aluse rahakogumise traditsioonile. Eelmisel aastal kogus ta vahendeid presbüüterliku kiriku fuajees. Tema pingutusi tunnustati British Heart Foundation'i iga-aastasel tänuüritusel. Tema järgmine rahakogumine on seotud kontserdiga, kus astuvad üles Ballymoney' lemmikartistid. Kontsert toimub 16. aprillil.

„Inimesed küsivad juba, kust pileteid saaks osta,” sõnas David.

Pärast vanniüritust levitati ettevõtmise pilte nii Facebookis kui Twitteris. „Me kogusime 1100 naela,” ütles Irene Dickie. „Aga lubati veel rahaeraldisi.”

Irene ja David sõnasid, et see töölt vabaks võetud päev sai väga hästi mööda saadetud.

David ja Irene on oma kodulinnas väga tuntud. Kui sa satud juhuslikul reedel Ballymoney'sse ja küsid neid nimepidi või otsid seitsmenda päeva adventiste, ei kulu kaua aega, kui keegi juhatab sind Davidi ja Irene maja juurde.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat