Tallinnas käib seminar usu ja teaduse suhetest

Avaldatud 15.3.2015, allikas Meie Aeg

Möödunud nädala reedel, 13. märtsil algas Tallinnas seminar, kus uuritakse Piibli ja teaduse suhteid. Reede ja hingamispäeva loengud olid suunatud peaasjalikult noortele, ent seminari teisele osale, mis kestab 16.–18. märtsini, on oodatud kõik huvilised. Seminari viivad läbi dr Timothy Standish ja dr Raul Esperante, kes pidas ka hingamispäevahommikuse jutluse.

Enne dr Esperante kõnet tutvustas Tallinna I koguduse pastor Ivo Käsk kogudusele uut piiblitöölist Aleksandr Tsugaid, kes töötab alates 1. märtsist osalise koormusega Tallinna I koguduse juures. Aleksandr rääkis kogudusele põgusalt enda elust ning kogudus palus uuele töölisele õnnistust. Aleksandr Tsugai õpib Tartus Kõrgemas Usuteaduslikus Seminaris.

Pastor Ivol oli kogudusele veel teinegi teade: tuleval nädalal läheb aastaks Austraaliasse koguduse aktiivne noor Priit Põldaru. Ka Priit paluti ühises palves Jumala kaitsvatesse kätesse.

Dr Raul Esperante alustas jutlust (Markuse 12:28–33 põhjal) kogemusega Hispaaniast, kus ta kohtus taksojuhiga, kellel oli väga raske uskuda ja loota, et Jumal talle andestab. Võttes aluseks Jeesuse vastuse noormehe küsimusele, mida ta peaks tegema, et pääseda, selgitas dr Esperante heebrealaste arusaamist südamest. Juba 5Ms 6:5 on kirjas: „Armasta Issandat, oma Jumalat, kõigest oma südamest ja kõigest oma hingest ja kõigest oma väest!” See lause on juutidele shema; ortodokssed juudid loevad seda ka tänapäeval mitu korda päevas.

Oma jutluses kutsus dr Esperante üles mõtlema sellele, et armastamine südamega tähendab väga erinevaid kontekste: emotsioone, mõistust, tahet – nii et teenimisse on seega kaasatud kogu elu.

Lühiintervjuud nii dr Esperante kui dr Standishiga saab näha aprilli „Laupäeva õhtus”.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat