Vanuatul hävis neli adventkirikut

Avaldatud 17.3.2015, allikas Adventist Review

Möödunud nädalavahetusel Vanuatu saarestikku tabanud laastava orkaani tõttu on kannatada saanud vähemalt neli adventkirikut.

Paljud koguduseliikmed on jäänud ilma oma kodust ning on saanud peavarju evakuatsioonikeskustest. Kogudusejuhtide sõnul ei ole ükski koguduseliige laupäeval möllanud orkaan Pami tõttu viga saanud.

„Port Villas ei ole meile teadaolevalt ükski adventist viga saanud, aga inimesed on jäänud ilma sõpradest, naabritest ja lähedastest. Kogudus on pühendunud meie kogukonna toetamisele igal moel, kuidas suudame,” ütles Vanuatu misjoni president Nos Terry.

ÜRO ütles teisipäeval, et surma sai 11 inimest, aga näib, et kõik tunnevad kedagi, kes on Port Villa kogukonnas, riigi pealinnas, hukkunud. Port Villa elanikkond on 47 000 inimest.

Kogudusejuhid ootavad veel andmeid mujalt saareriigist, enamus riigi raadio-, telefoni- ja internetiühendustest on maas ja sillad on hävinenud.

„See olukord muudab kahjude hindamise keeruliseks,” ütles Terry telefonivestluses.

Port Villa neli kirikut hävisid Terry sõnul täielikult. Linna suurim kirik, Potoroki adventkirik, jäi ilma katusest, rõdust ja majast kiriku taga.

Vanuatu misjoni kontor vajab veidi parandamist, ent enamus arvutitest ja muust elektroonilisest varustusest vajab veekahjustuste tõttu väljavahetamist. Hävis osa ka Hope Channeli tehnilisest baasist.

Terry sõnas, et saarte kogudustel on keeruline tuleval hingamispäeval kokku saada.

„Suurim vajadus praegu on panna kirikuhoonetele peale katus, või organiseerida varjualused, nii et kogudus saaks taas jumalateenistusele tulla,” ütles ta.

Möödunud aastal korraldas adventkogudus koostöös Hope Channeliga Port Villas evangeelse seminari, mille lõppedes ristiti 2213 inimest septembris ja 543 inimest detsembris.

ADRA töötajad on Vanuatul, aidates inimesi evakuatsioonikeskustes ja valmistades ette hädaabi.

„Ma kutsun üles meie inimesi Vanuatu rahva pärast palvetama,” sõnas Terry.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat