Tudengid maalisid grafitiga kaetud seina üle sõnumiga Jumalast

Avaldatud 19.3.2015, allikas Adventist Review

Siginat-saginat täis tänav Kairos sai uue ilme – sõnumi lootusest Jumalas –, kui rühm adventistidest tudengeid võttis kätte pintslid ja värvipotid.

Liibanonist ja Ameerika Ühendriikidest pärit 20 tudengit muutsid ilmetu grafitiga kaetud seina Niiluse uniooni akadeemia sissekäigu juures papüürusepannooks, mis tõmbab nüüd möödakäijate pilke.

200meetrisele pannoole annab lõpliku sõnumi araabia keeles kirjutatud sõnum: Kiitke Jumalat halvas ja heas. See fraas on araabiakeelses maailmas väga levinud.

„Kümned tuhanded inimesed, kes ei olnud meid varem siin märganud, teavad nüüd, et me oleme siin,“ ütles Niiluse uniooni akadeemia direktor Richard Doss.

Seda projekti rahastas adventkoguduse Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika unioon, kuhu kuulub ka Egiptus. Ettevõtmise eesmärk oli kaunistada kooli ja luua ühenduspunkte kogukonnaga.

Möödunud nädala 4-päevase projekti käigus korjasid tudengid tänavatelt ka prahti. Koostegutsemine on andnud tudengitele uuelaadse uhkusetunde oma kooli üle.

„Me tunneme, et meie tegevus näitab, et me hoolime oma kogukonna inimestest ja et meil on hea kool,“ ütles egiptlasest tudeng Anthony Rezk.

Pannoo kujundus on lihtsustatud versioon traditsioonilisest papüürusemotiivist, mis on kooskõlas Egiptuse kujunduskunstiga. Sarnane projekt viidi läbi eelmisel aastal Egiptuses Zeitouni adventkoolis ja Egiptuse-Sudaani misjonipõllu peakorteri juures.

Niiluse uniooni akadeemia juures teevad inimesed nüüd pilti ja maalimise ajal pakkusid möödujad ka oma abi. USAst pärit vabakutseline kunstnik Rebekah Helsius, kes oli projekti ülevaataja, ütles, et sel pannool on kogukonnale positiivne mõju. „See loob koha, kus kultuurilised ja usulised erinevused pannakse kõrvale,“ sõnas ta.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat