ADRA tähistab maailma veepäeva ja tagab ligipääsu veele paljudes maailma paikades

Avaldatud 19.3.2015, allikas Adventist Review

ADRA ühineb ÜRO ja teiste mittetulundusühingute initsiatiiviga tähistada sel nädalavahetusel maailma veepäeva.

Maailma veepäev on 22. märtsil, seda peetakse alates 1993. aastast, mil ÜRO assamblee soovis tõsta teadlikkust veeprobleemide kohta. Veepäeval innustatakse inimesi vältima kraanivee kasutamist.

ADRA nõunik Jason Brooks ütles, et probleemiks ei ole mitte ainult vee priiskav kasutamine, vaid joogivee nappus.

„Külad ja kogukonnad üle maailma püüavad saastunud veega elu ülal hoida, sest see on nende ainuke kättesaadav vesi,” ütles Brooks. ADRA rahvusvahelise kontori vee-, hügieeni- ja sanitaarosa nõunik. „Me mõistame ADRAs puhta joogivee olulisust ja seepärast tähistame ka maailma veepäeva.”

ADRA vee- ja hügieeniprojektid on mõeldud selleks, et pakkuda perekondadele ligipääsu puhtale veele, selleks kasutatakse välikäimlaid, tagatakse puhta vee olemasolu ja haritakse inimesi hügieeninõuete osas.

Sri Lankal näiteks on ADRA üks väheseid valitsusväliseid organisatsioone, kel on suure võimsusega puurimisseade. Viimase viie aasta jooksul on ADRA taganud seal puhta vee olemasolu enam kui 400 kogukonnale.

Kui kogukondadel on ligipääs puhtale veele, tehakse neile ka kahepäevane hügieenikoolitus.

„Vahenditel on tõeline ja pikaajaline mõju inimeste elule vaid siis, kui nendega käib kaasas hairuds ja teadlikkuse tõstmine,” ütles Brooks.

Möödunud aastal viis ADRA vee- ja hügieeni- ning sanitaarnõuete koolituse läbi paljudes riikides, nagu Armeenias, Boliivias, Tšaadis, Etioopias ja Kongo demokraatlikus vabariigis.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat