Adventistid osalesid abielufestivalil nii korraldajate kui külastajatena

Avaldatud 23.3.2015, allikas Meie Aeg

Möödunud hingamispäeval, 21. märtsil toimus Tallinnas metodisti kiriku misjonikeskuses abielufestival, mis oli järjekorras teine omasugune. Festivali korraldab Eesti Evangeelne Allianss, korraldustoimkonda kuulus ka adventkoguduse peretöö juht Marge Randlepp.

Abielufestivali teema oli sel aastal „Ehitame lähedust” ning käsitlusel lähtuti abielu aluskivide metoodikast, mis oli möödunud suvel ka adventkoguduse perelaagri teema. Teiste seas oli ka sõnade töötuba, mida festivalil viisid läbi Anne ja Jüri Vahtramäe.

Abielufestival algas laupäeval kell 13 avasõnade ja vaimuliku ettekandega, mille pidas Meego Remmel, kes rääkis seksuaalsest lähedusest ja intiimsusest, mis oligi tänavuse festivali fookuses.

Margele, kes festivali korraldamisel kaasa lõi, valmistas heameelt, et adventkoguduse liikmed tulid festivalile ja et panustati ka vabatahtlikus töös. „Mina olen sellel koolitusel (abielusuhte ehituskivid, toim) varem käinud ja olles toimkonnas, vaatasin festivali teise pilguga. Mulle meeldisid töötoad, neis ei kasutatud loengustiili, vaid arutleti teemade üle. Me lõime aktiivselt kaasa ja ma jäin festivaliga rahule,” sõnas Marge.

Sõnade töötuba läbi viinud Anne sõnas päevale tagasi vaadates, et esialgu ta ei teadnud, mida oodata oma töötoas, aga kuna aega ühe töötoa tarvis oli tund aega, siis sai lähtuda olemasoleva grupi vajadustest. „Inimesed pakkusid mõtlemise hetkedel välja märksõnad ja nendest märksõnadest lähtusimegi. Tundus, et saime hakkama,” sõnas Anne. „Üks grupp hakkas töötoa lõpus isegi plaksutama, nii et järelikult neile meeldis,” lisas ta. Enda jaoks võttis Anne festivalilt kaasa olulise mõtte või üleskutse: „Et inimesed mõtleksid õnnistuse peale, mille Jumal meile andis, luues meid inimesteks, nagu me oleme. See ei peegelda üksikut töötuba, vaid festivali mõtet laiemalt.”

Festivalil oli ka mess, kus erinevad peretööga seotud organisatsioonid ja ühendused enda tegevust tutvustasid. Abielufestival lõppes banketiga, mida juhatas Hannes Hermaküla. Kuulati muusikat, kaetud olid suupistelauad, vaadati videot sellest, kuidas rääkida valusatest teemadest.

Adventkoguduse peretöö osakond korraldab aga suvel taas Nuutsakul perelaagri, mille teema on sel aastal puudutus, mis on justkui jätk abielusuhte ehituskivide teemale, mis oli möödunud aasta laagri keskmes. „Suvel tuleb ka puudutuse teema perelaagris käsitlusele, see on suunatud intiimsele seksuaalsusele. Tere tulemast suvelaagrisse, kus räägime puudutusest Jumalaga, emotsionaalsest, füüsilisest, seksuaalsest puudutusest,” sõnas Marge.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat