Avati Ellen White'i elu ja tööd kajastav külaliskeskus

Avaldatud 15.4.2015, allikas Adventist Review

James R. Nix, Ellen White'i Pärandi Hooldusnõukogu direktor, tundis kadedusetorget, kui nägi Joseph Smithi kuju. See skulptuur kujutas hetke, mil Smith pühendus prohvetina Viimse Aja Pühade Jeesuse Kristuse Kiriku tööle. Nix nägi seda taiest aastaid tagasi, kui ta külasatas abikaasaga Salt Lake Cityt Utah's. Nix nägi isa, kes vaatas kuju koos oma väikese pojaga. „Vaata, poeg, siin kutsus Jumal oma prohveti,” ütles too isa oma pojale. Nix ütles seepeale oma naisele: „Kus on Seitsmenda Päeva Adventistide koguduses see koht, kus ma saan sellist kogemust oma lapse või lapselapsega jagada?”

Sellest päevast alates hakkas Nixi mõtteis idanema unistus, mille täitumist sai tunnistada möödunud pühapäeval Ellen White'i Pärandi Hooldusnõukogu külaliskeskuses. Kogudusejuhid sõnasid, et huvitav kollektsioon, kuhu kuulub ajaloolisi dokumente, mälestusesemeid ja multimeediaesitlusi, on samal tasemel maailmaklassi muuseumidega, mis on läheduses asuvas Washington D.C.-s.

„See unistus on küpsenud aastaid,” ütles Nix rühmale kogudusejuhtidele kevadisel aastakoosolekul Marylandis.

Nix ja teised kogudusejuhid loodavad, et uues keskuses saavad külastajad uurida adventkoguduse ajalugu ja seeläbi saadakse lähedasemaks nii Piibli kui Jeesusega.

„Juhatagu see keskus inimesi alati Sõna juurde, Elava Sõna juurde,” ütles adventkoguduse president Ted N. C. Wilson pühenduspalves.

Külaliskeskus asub koguduse peakorteri maa-alusel korrusel. Uus keskus pühitseti pühapäeval koos uue teadusraamatukoguga, mille asutas Piibliuuringute Instituut (peakorteri kolmandal korrusel), ning näitusega „Eedenist Eedenisse”, mis asub aatriumis I korrusel. „Eedenist Eedenisse” on maaliseeria, mis koosneb Nathan Greene'i, Elfred Lee ja teiste adventkunstnike 78 originaalteosest, mis kujutavad lunastuslugu Aadamast ja Eevast Eedeni aias kuni uue Eedenini pärast Jeesuse tagasitulemist.

Wilson sõnas, et inimesed võivad küsida, miks otsustas kogudus investeerida näitusesse ja White'i külaliskeskusesse. Vastus, ütles ta, on lihtne: mõlemad aitavad adventistidel jagada oma lootust Jeesuse peatsesse tulemisse nii neile, kes ei ole veel koguduseliikmed, kui noortele ja paljudele teistele külalistele, kes igal aastal üleilmse koguduse peakorterit külastavad.

White'i külastuskeskus on jagatud kahte ossa: üks on pühendatud Ellen White'i elule, kelle kohta adventistid usuvad, et tal oli piibellik prohvetikuulutamise vaimuand, ja teine tema tööle.

Keskuse renoveerimiseks kulus kaheksa kuud, selle kulusid ei ole avaldatud, ent Nix sõnas, et ta pani aastate jooksul raskustega võideldes raha kõrvale, et koguda fonde keskuse kulude katmiseks.

Victor Issa, adventistist kujur, kes on tuntud teosega „Jeesuse teine tulemine”, mis asub peakorteri aatriumis, kinkis külaliskeskusele Ellen White'i büsti.

Issa küsis pärast pikka pausi, kas ta võib loota, et see büst omab samasugust mõju külaliste seas, nagu Smithi kujutav büst mõjutas ühte isa aastaid tagasi.

„Ma loodan, et noored ja teised, kes näevad seda büsti, on selle inimhulga seas, kes ootavad Jeesuse teist tulemist,” sõnas ta.

White'i Pärandi Hoodlusnõukogu ekskursioonidega alustatakse 1. juunil, neil saab osaleda esmaspäevast neljapäevani.

 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat