Adventkogudus kutsub abistama nepallasi

Avaldatud 27.4.2015, allikas Adventist Review

Adventkoguduse Nepali koguduse president Umesh Pokharel kirjeldas kannatusi ja paanikat, mis haarasid inimesi pärast maavärinat ning mitut järeltõuget, mille tõttu suri üle 2200 inimese, hävinud on palju maju, kaasa arvatud vähemalt neli adventistide kirikut.

Pokhareli sõnul ei ole teadaolevalt kannatada saanud ükski adventist. Maavärina magnituud oli 7,8 ning see tabas riiki hingamispäeva, 25. aprilli keskpäeval, mil kõigi koguduste kristlased kogu riigis pidasid jumalateenistust.

„Seni ei ole viga saanud ükski adventist,” ütles Pokharel pühapäeval ajakirjale Adventist Review. „Siiski mattus palju kristlasi rusude alla ning suri.”

Nepalis peavad kõik kristlased jumalateenistust laupäeval, kuna see on töövaba päev, vastupidiselt pühapäevale, mis on kõigi jaoks tööpäev.

„Inimeste kannatused valmistavad südamevalu ja me tunneme kaasa neile tuhandetele perekondadele, kes on kaotanud oma lähedase,” ütles üleilmse adventkoguduse president Ted N. C. Wilson. (Wilsoni avalduse täistekst inglise keeles.)

„Olgu see võimalus näidata kristlikku teenimist armastuses ja kaastundes kõiges, mida me teeme. Nende katastroofide juhtumine annab meile märku Kristuse peatsest tagasitulemisest,” ütles Wilson avalduses.

Adventkoguduse katastroofiabi organisatsioon ADRA jagab inimestele peavarju ning vett ning peakorter Silver Springsis otsustas saata kohapeale hädaabimeeskonna.

„Me keskendume neile, kes on kaotanud oma kodu,” ütles ADRA rahvusvahelise osakonna kõneisik Natalia López-Thismón. „Tõenäoliselt teeme vee-, hügieeni- ja sanitaarprojektides koostööd organisatsiooniga GlobalMedic.”

150kohaline adventkoguduse haigla Katmandu, Nepali pealinna piiri ääres on üle rahvastatud arstiabi vajavate inimestega.

Nepalis on 8859 adventkoguduse liiget, kes teenivad 106 koguduses. 28 miljoni elanikuga Nepalis on peamine usk hinduism.

Pokharel palus koguduseliikmetel üle maailma Nepali pärast palvetada. Tema kutsele sekundeeris ka Lõuna-Auroopa divisjoni kommunikatsioonijuht T. P. Kurian, kes on Nepali kogudusega lähedalt suhelnud. „Me kutsume kõiki üles palvetama Nepali rahva pärast,” sõnas Kurian. „Nad vajavad ka abi ja toetust, et maavärina kahjudest taastuda.”

ADRA kogub Nepali vajadusteks vahendeid, paludes inimestel vajutada ADRA.org lehel nupule Donate.

Esimeste annetajate seas oli ka Lõuna uniooni liidu misjonitöö juht Roger Hernandez, kes ütles Twitteris, et „Nepali pärast palvetamine on hea, aga sellest ei piisa”. „Palun toetage Nepali ADRA kaudu, sest nad vajavad enamat kui palvetamine.”

Mõni hetk hiljem ta lisas: „Mis oleks, kui ujutaksime Twitteri ja Facebooki üle sõnumiga: ma annetasin Nepalile.”

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat