George Knightile avaldati aastakümnete pikkuse töö eest tunnustust

Avaldatud 29.4.2015, allikas Adventist Review

Adventistist ajaloolasele George R. Knightile kingiti eriline raamat, tunnustamaks tema aastakümnete pikkust kirjutamistööd, mis ühe tema sõbra sõnade kohaselt on teinud temast kõige viljakama autori pärast adventkoguduse kaasrajajat Ellen G. White'i.

Raamat pealkirjaga „Adventist Maverick: A Celebration of George Knight’s Contribution to Adventist Thought” kingiti Knightile Andrewsi ülikooli teoloogilise seminari kabelis toimunud pidulikul üritusel. Knight on sama kooli koguduseajaloo emeriitprofessor.

Raamat on kogumik 19 kolleegi ja tudengi kirjatöödest, selle kirjastas Pacific Press ning toimetajateks olid Andrewsi emeriitprofessor Woodrow W. Whidden ja La Sierra ülikooli administratsiooni juht Gilbert Valentine.

„Ma ei liialda, kui ütlen, et kui välja arvata Ellen White, siis professor George Knight on arvatavasti kõige viljakam autor, keda adventkogudus on näinud,” ütles Valentine 21. aprilli üleandmistseremoonial. „Ta on tänapäeva adventkoguduse kõige mõjukamaid hääli.”

Knight on ajavahemikus 1982–2013 kirjutanud 37 raamatut, viimane neist kannab pealkirja „Turn Your Eyes Upon Jesus”. Parimat müügiedu on saatnud „A Brief History of Seventh-day Adventists” (1999) ja seeria adventpioneeride ning Uue Testamendi raamatute kohta.

Ellen White, kelle surmast möödub sel aastal 100 aastat, kirjutas oma 87 eluaasta jooksul 40 raamatut, ent tänu 50 000 lehekülje käsikirjade kompilatsioonidele on täna saadaval enam kui 100 erineva pealkirjaga raamatut, sedastab Ellen G. White'i pärandi hooldusnõukogu kodulehekülg.

73-aastane Knight esitas tseremoonial lühikese kõne, rõhutades vajadust perspektiivi- ja alandlikkusetunde järele ja kinnitades, et me peaksime keskenduma Jeesusele.

„Seepärast oleme täna siin,” ütles ta.

„Ma olin adventist 14 aastat, enne kui minust sai kristlane,” sõnas Knight. „Minu elu... on olnud pühendatud selleks, et aidata teistel mõista, kes on Jeesus. Ärgem unustagem kunagi seda, kes me oleme suhtes Jeesuse Kristusega ja mida Ta meie heaks on teinud.”

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat