Inter-Ameerika divisjon tunnustas kaht teoloogi uue autasuga

Avaldatud 18.5.2015, allikas Adventist Review

Inter-Ameerika divisjon (IAD) ja divisjoni teoloogiline seminar tunnustasid kahte teoloogi uue autasuga, mille eesmärk on inspireerida uue põlvkonna adventistidest teolooge ja pastoreid.

Piibliuuringute Instituudi endisele direktorile Angel Manuel Rodríguezele (ülemisel pildil) ja seminari presidendile Jamije Castrejónile (alumisel pildil) omistati autasu divisjoni peakorteris toimunud inauguratsioonitseremoonial, autasu sai nime Rodrígueze järgi – Angel Manuel Rodríguez Award of Excellence in Theological and Ministerial Education.

Rodríguez on päritolult puertoricolane, ta läks Piibliuuringute Instituudist pensionile viis aastat tagasi. Autasu pälvis ta aastakümnete pikkuse pühendunud töö eest teoloogiaõpingute arendamise, teiste motiveerimise ja sügavate, ent arusaadavate ideede sõnastamise eest. „Dr Angel Manuel Rodríguez sai selle autasu selle eest, et on märkinud maha raja, mida teised saavad käia,” ütles seminari asepresident Efrain Velazquez.

Rodríguez nimetati laureaadiks, kuna ta on panustanud pühamuteema uurimisse. „Tänu küsimustele ja vastustele, millega tema ja teised uurijad välja tulid, oleme saanud sügavama teadmise Pühakirjas esitatud päästeplaani doktriinist.”

Divisjoni president Israel Leito tänas Rodríguezt tema rolli eest põhjapanevate teoloogiliste ja administratiivsete arutelude kujundamises.

Rodríguez oli tänusõnade üle rõõmus ja tänulik autasu – kristallsammas, mis sümboliseerib laureaadi panust koguduse töösse – vastu võttes. Ta sõnas, et ei osanud iial arvata, et tema tööl on selline mõju, nagu nii paljud seda on kirjeldanud.

Ta rõhutas oma töö algust Puerto Ricos ning sõnas, et „teoloogia, mis ei ole asetatud koguduse teenistusse, on mõttetu”.

Koguduse juhtkond tunnustas ka Castrejóni, kes juhatas seminari tööd alates selle asutamisest 1994. aastast kuni selle täieliku akrediteerimiseni aastal 2011. Castrejón pälvis autasu aastakümnete pikkuse teenismistöö eest hariduse valdkonnas divisjoni tasandil.

„Tema määratu suur panus teoloogilise hariduse kujundamisse rõhutab tema samba positsiooni IAD pastoraalses valdkonnas,” sõnas Leito. „Divisjon tänab sind sinu aastakümnete pikkuse töö eest ja pärandi eest, mille sa IADsse jätad.”
Castrejón on päris Mehhikost ning on teeninud divisjonis aastast 1990.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat