Liidu nõukogu koosolekust

Avaldatud 2.6.2015, allikas Meie Aeg

Kolmapäeval, 27. mail kogunes Tallinnas Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse Eesti Liidu nõukogu. Pärast ühist laulu ja palvetamist mõtiskleti koos Pauluse kirja ainetel Timoteosele (2Tm 2:14–26). Nagu alati, kuulati ära eelmise nõukogu ja juhtkonna koosoleku protokollid ning kinnitati need.

Esimese arutluspunktina oli teemaks kommunikatsiooniosakonna nõukogu nimetamine. Selle nõukogu ülesanne on töötada välja koguduse meediatöö strateegiline plaan ning täita see sisuga ja toota meediamaterjale, mida saab kasutada misjonitöös. Kommunikatsiooniosakonna nõukogusse kuuluvad Averonika Beekmann, Indrek Ploompuu, Andres Ploompuu, Janne Kütimaa ja Jaanus-Janari Kogerman.

Koguduse rajaleidjate töö osakond otsustati liita lastetöö osakonna juurde, ent rajaleidjate töö osale ei ole praeguse seisuga uut juhti (endine juht oli Andres Ploompuu, kes palus end sellest ülesandest vabastada; lastetöö osakonna juht on Madli Vahtramäe). Suvine rajaleidjate laager toimub Jaanus-Janari Kogermani eestvedamisel. Liidu nõukogu oli ühel meelel, et rajaleidjate töö on oluline osa kogudusetööst ning vajab hea eestvedaja leidmist.

Möödunud õppeaastal alustas Tartu Kõrgemas Usuteaduslikus Seminaris õppetööd adventkoguduse lend. Samasugune võimalus KUSi õppima minna avaneb ka selle aasta augusti lõpus. Liidu koostööd KUSiga otsustas toetada ka Newboldi kolledž, kes pakub oma õppejõudude toel Eesti liidu üliõpilastele KUSis intensiivkursusi. Esimene neist on plaanis uue õppeaasta algul. Kuna liidu kõrgharidusprojekt vajab pidevat koordineerimist ning on laienenud vajaduse näol suhelda Newboldi kolledžiga, otsustas liidu nõukogu ametisse nimetada haridustöö juhi. Haridustöö juhiks nimetati Mervi Kalmus, kes on ka üks õppejõude KUSis. Sügisest on plaan pakkuda ka laiemale grupile huvilistele piiblikooli loenguid ning erinevaid loenguid ja väljaõpet kogudustes, mille korraldamist koordineerib samuti Mervi Kalmus, kes nimetati ka isikliku töö osakonna juhiks (varem Viktor Nõmmik). Isikliku töö osakonna peamisi eesmärke on aidata kaasa koguduseliikmete vaimulikule kasvule ning varustada koguduseliikmeid vahenditega, mis on tarvilikud koguduse- ja misjonitööks.

Liidu nõukogule oli remondifondi finantstaotluse saatnud Rakvere ja Türi kogudus, kelle taotlused mõlemad täies ulatuses ka rahuldati.

Kirjastustöö juht Jaanus-Janari Kogerman andis teada, et trükikojast EuroDream on saadud kinnitus, et ollakse valmis trükkima 1350 eksemplari raamatut „Tee Kristuse juurde”. Raamat on täisvärviline ja uue kujundusega ning peaks valmis saama aasta teises pooles. Trükikulusid toetatakse Peakonverentsi poolt läbi eriprojekti, millega toetatakse Ellen White teoste kordustrüki väljaandmist.

Lisaks neile küsimustele oli päevakorras ka pastoraalse töö korraldamine Eesti erinevais paigus. Nõukogus kinnitatud otsuste kohta on saadetud vastavalt kirjad kogudustele.

Koguduste liidu nõukogu järgmine plaaniline kokkusaamine on septembri lõpus.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat