Noorteosakonnast: noorte laulupäev, jalgpallimatš ning noortelaager

Avaldatud 21.6.2015, allikas Meie Aeg

Laupäeval, 20. juunil oli Palamusel noorte laulupäev, kus esines üle-eestiline noortekoor. Pühapäeval, 21. juunil peeti Põltsamaal kolmandat jalgpallilahingut.

Laulupäeva korraldaja ning Eesti liidu noortejuht Susanna Soosaar ütles laulupäeva kohta, et vaatamata sellele, et ühendkoor sai kokku harjutada vaid enne kontserti laupäeval, tulid laulud kenasti välja ning kontsert õnnestus. „Kooris oli üsna palju inimesi. Palamusel oli väga ilus ja ilm oli ka väga ilus. Publikut väga palju kahjuks ei olnud, kuna oli koolilõpetamiste aeg ja paljud olid kuskil mujal,” sõnas Susanna.

Noorte laulupäeva tava sai alguse 1997. aastal, kui aprillikuus toimus esimene laulupäev Jõgeval. Viimastel aastatel pole laulupäeva toimunud ning teadmata, et kunagi selline ettevõtmine oli, korraldas nüüdne noorteosakond uue laulupäeva. „Idee laulupäeva korraldada tekkis sellest, et noored ei saa praegu koos kuskil laulda ja kooritraditsioon kirikus on vaibumas. Et varem oli ka selline laulupäev, seda sain alles hiljem teada,” ütles Susanna.

Seda, kas laulupäev ka järgmisel aastal tuleb, on Susanna sõnul praegu veel vara öelda.

Laulupäeva pilte saab vaadata siit

Pühapäeval said Põltsamaal kokku jalgpallihuvilised. Jalgpallilahing toimus kolmandat aastat. Kaks aastat tagasi kutsusid jalgpallipäeva kokku tüdrukud, nüüd soovitakse ohjad üle anda poistele. „Sel aastal oli kohal kaks tiimi, mängisime 90 minutit, täismängu,” ütles Susanna. „Praegu ei tule ühestki kogudusest nii palju inimesi kokku, et jalgpallimeeskonda kokku saada, nii et praegu on segameeskonnad.”

Jalgpallipäeva korraldamise eesmärk on edendada teisi pallimänge lisaks võrkpallile, mis on Piibli- ja pallipäevade raames ja ka spordipäeva peamine spordiala. „Olen ise väiksest peale jalgpalli mänginud, see on kiire ja mõnus mäng. Aktiivne mäng,” ütles Susanna.

Järgmise aasta kohta sõnas Susanna, et on võimalik, et järgmisel suvel on taas jalgpallipäev. „Seda korraldavad siis minu vennad ja noored poisid, kes jalgpalli mängivad,” lisas ta.

Noorteosakonna järgmine ettevõtmine on suvine noortelaager, mis toimub 29. juulist 2. augustini Kuuri talus Põltsamaal. Laagrisse tuleb kõnelema Markku Heinanen Soomest ning laagri teema on „Ilmamaa äärteni”. Edasine info laagri kohta varsti advent.ee lehel.  

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat