Ghana opositsioonijuht osales adventkoguduse jumalateenistusel Londonis

Avaldatud 1.8.2015, allikas Adventist Review

Ghana opositsiooniliider Nana Addo-Dankwa Akufo-Addo, kes on sünni poolest anglikaan, ent avaldanud oma armastust seitsmenda päeva adventistide kogudusele, külastas Inglismaa-visiidil Ida-Londoni adventkogudust.

Akufo-Addo on tuntud advokaat ning Ghana endine välisminister, ta saabus Londoni ghana adventkogudusse hingamispäeval, 25. juulil, saatjaks tema partei esindajad Inglismaalt ja Iirimaalt.

Akufo-Addo laulis ning palvetas koos kogudusega ning kuulas koguduse abipastori Joojo Bonnie jutlust Giideonist.

Koguduse vanempastor Fergus Owusu Boateng palvetas riigimehe pärast ning kogudus kinkis talle Ellen White'i raamatu.

Seitsmenda päeva adventistid on poliitikas tavaliselt neutraalsed, ent palvetavad siiski heal meelel juhtidele tarkust.

Oma palves palus Akufo-Addo tarkust koguduse praegusele juhile, eriti Jumala tarkust ja juhendamist. Akufo-Addo plaanib kandideerida järgmise aasta presidendivalimistel Ghana presidendiks, ta palus, et kogudus palvetaks rahu pärast tema riigis.

Ghana meedia andmeil palvetati 71aastane Akufo-Addo pärast tema visiidi ajal veel vähemalt ühes usuorganisatsioonis. Ghanalastest moslemikogukonna juhid palvetasid tema pärast 17. juulil, kui ta osales Põhja-Londonis korraldatud kogukonnaüritusel.

Akufo-Addo sõnas adventkogudusele, et ta hindab ja tunnustab adventkoguduse humanitaar- ja haridustööd Ghanas.

„Ma olen sünni poolest anglikaan, aga ma armastan adventkogudust,” ütles ta hingamispäeval, lisades, et paljud tema partei juhtivliikmetest kuuluvad adventkogudusse.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat