Adventistid planeerivad paavsti visiidi ajaks erinevaid ettevõtmisi

Avaldatud 16.8.2015, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistid planeerivad paavst Franciscuse septembris toimuva USA-visiidi ajaks pere- ja misjoniüritusi.

Paavst saabub 22. septembril kuuepäevasele visiidile USAsse, selle käigus kohtub ta president Barack Obamaga Valges Majas ning peab kõne USA kongressis ja ÜROs. Samuti osaleb ta rooma-katoliku kiriku usu- ja perekongressil Philadelphias.

Philadelphia ja ümbruskonna adventkoguduste pastorid planeerivad selleks ajaks kogukonnaüritusi, et kasutada ära avalikkuse huvi ja täheepanu usu- ning pereteemade vastu, mis kaasnevad üritusega, mis kannab pealkirja Catholic Church’s World Meeting of Families.

„Pidades silmas paavsti eesolevat visiiti, soovib Pennsylvania liit jõuda positiivse usu- ja peresõnumiga Philadelphia inimeseni,” ütles liidu esimees Ray Hartwell.

12. septembril jalutavad koguduseliikmed Philadelphia tänavail, käies majast majja ja jättes ukselinkide külge piibliõppereklaame ning materjali pereväärtuste tugevdamise kohta. Pennsylvania liit on loonud ka veebilehe aadressil faithforfamily.org ning kohalikes kogudustes on plaanis pereteemalisi ettevõtmisi.

Piirkonna pastorid ja kogudused pakuvad võimalust väikestes gruppides pereteemadel arutleda. Ettevõtmise haripunkt on hispaania- ning inglisekeelne evangeelne seminar 13. kuni 15. septembrini Philadelphias ja Readingus.

Paralleelselt Pennsylvania liidu jõupingutustega jagab adventkoguduse Philadelphia Allegheny idakonverents, kuhu kuuluvad ajalooliselt afro-ameerika kogudused, laiali 30 000 eksemplari ajakirja Message, mille erinumber on pühendatud perekonnale.

Koguduseliikmed jagavad ajakirju 26. ja 27. septembril – neil kahel päeval viibib paavst Philadelphias.

„See on väga hea võimalus tunnistamiseks,” ütles Allegheny idakonverentsi esimees Henry J. Fordham. „Maailmas, kus perekonna mõiste on muutunud, jagavad meie liikmed sõnumit, millesse nad kristlastena usuvad.”

Lisaks pereteemalistele artiklitele on ajakirjas info kohalike adventkoguduste kohta ning välja on toodud piibliuurimise võimalused.  

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat