Viis mängu, viis multifilmi ja ports raamatuid

Avaldatud 20.8.2015, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse Inter-Ameerika divisjon on avaldanud viis mängu, viis animeeritud lühifilmi ning audiomaterjali ja interaktiivsed online-raamatud, mille eesmärk on arendada lastes kristlikke väärtusi.

Need inglise- ja hispaaniakeelsed materjalid (prantsusekeelne tõlge on veel töös) on saadaval tasuta igal pool maailmas.

Projekti eestvedaja Dinorah Rivera, kes on ühtlasi divisjoni lastetöö juht, ütles, et üle aastakümnete esimest korda antakse ühe divisjoni poolt lastele korraga välja nii palju materjali.

„On tore, et nüüd on lisavahendeid tööks meie kõige väärtuslikuma varaga koguduses – meie väikeste liikmetega,” ütles Rivera.

Inter-Ameerika divisjoni territooriumil käib kirikus ja osaleb koguduse programmides üle 1 miljoni lapse. Inter-Ameerika divisjoni kuuluvad Kariibi saared, Kesk-Ameerika ja Mehhiko, aga ka osa Lõuna-Ameerikast.

„Me püüdleme selle poole, et arendada oma lastes imeline iseloom, mis kestab terve eluea,” sõnas Rivera.

Ta lisas, et uusi vahendeid saab kasutada lastega kodus, koguduses, autosõidul või ükskõik kus. „Mängud aitavad lapsi kinnitada, nende eesmärk on aidata lastel langetada otsuseid ning samas juurutavad need lastes häid väärtusi.”

Mängud saab alla laadida iPhone'i ja Android-telefonidele.

„Caribe Runner” – jooksja (mängija) ületab raskusi, et koguda kookuspähkleid. Mäng õpetab kannatlikkust.

„Cristal” – selles mängus läheb mängija allveemissioonile, et koguda erilisi merikarpe. Mäng õpetab langetama häid valikuid.

„Odisea Memo” – see mäng treenib mälu, kannatlikkust ja vastupidavust.

„Pocket Pet” – selles mängus peab mängija hoolitsema kahe koera eest. See õpetab vastutustunnet ja looma eest hoolt kandma.

„Tree of Life” – siin kogub mängija puuvilju ning seisab valikute ees.

Lapsed saavada vaadata ka viit lühimultifilmi väärtuste kohta. Kaheminutilised lood näitlikustavad iseloomujooni, mida on hea omada ja arendada, sõnas Rivera.

Lisaks neile on ka online-värvimislehed ja laulud, mida lapsed saavad kodus laulda.

Rivera sõnas, et koguduse töö jätkumine kristlike väärtuste juurutamisel on väga oluline, ja see õpe peab olema lastele kättesaadav.

„Me peame selles kiireloomulises maailmas pakkuma alternatiive sellele, mis on laste näpuotste ulatuses,” ütles ta.

Videomaterjalid leiad siit.

Audiomaterjal ja värvimislehed on siin.

Mängude äpid on saadaval iTunes'i ja Google Play online-poes.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat