Adventkogudus õhutab pagulastele kaasa tundma

Avaldatud 3.9.2015, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide kogudus Euroopas kutsub neljapäeval palvetama rändekriisi pärast. Sel nädalal on sajad pagulased protesteerinud Prantsusmaal ja Ungaris ning ka teistes paikades.

Sel suvel on meeleheitel pagulasi ja asüülitaotlejaid tulnud Euroopasse tuhandete kaupa – Lähis-Idast, Aafrikast, Lõuna-Aasiast. Selle tulemusena on Euroopa arvamused, mida pagulastega teha, jagunenud kaheks.

„Me oleme sama Isa lapsed. On aeg hoida kokku ja jagada Jumala rikkalikku armastust iga inimese suhtes,” ütles Inter-Euroopa divisjoni president Mario Britto. „Õnnistagu Jumal iga kannatavat pagulast. Õnnistagu Jumal iga armulikku südant.”

Sel nädalal on sajad pagulased blokeerinud Eurostari tunneli Prantsusmaa ja Inglismaa vahel Calais' linna lähistel. Vihane rahvamass, kes nõuab luba minna Saksamaale, on laagris Ungari pealinna Budapesti raudteejaamas.

Euroopat tabas õudus, kui internetis avaldati foto uppunud väikelapsest, kelle surnukeha sel nädalal Türgi rannikule uhtus. Türi võimud ütlesid, et laps oli 23liikmelises pagulaste rühmas, kes põgenes kahel paadil Kreeka poole. Kui paat uppus, hukkus vähemalt 12 inimest.

Inter-Euroopa divisjon ütles, et pagulaste lugu „on meie lugu”.

„Me usume, et need inimesed toimivad nii, nagu igaüks meist toimiks, kui meil oleks võimalus saavutada oma peredele ja lastele parem elu,” seisab divisjoni kommunikatsiooniosakonna avalduses. „Nad võtavad siia tulles riski; paljud neist on äärmiselt vaesed ning nad soovivad saada tagasi oma inimväärikust.”

Avalduses on viidatud Jeesuse sõnadele Matteuse 25:34–36 kui teejuhile, kuidas pagulasi kohelda. „Siis ütleb kuningas oma paremal käel olijatele: „Tulge siia, minu Isa õnnistatud, pärige kuningriik, mis teile on valmistatud maailma rajamisest peale! Sest mul oli nälg ja te andsite mulle süüa, mul oli janu ja te andsite mulle juua, ma olin kodutu ja te võtsite mu vastu, ma olin alasti ja te riietasite mind, ma olin haige ja te tulite mind vaatama, ma olin vangis ja te tulite mu juurde.””

Adventkoguduse juhid palusid palvetada Euroopa Liidu võimude pärast, kui nad otsivad rändekriisile lahendust.

„Eurooplastel on muidugi õigus nõuda paremat piirivalvet ja paremat ennetustööd inimsmugeldamise vastu,” on avalduses kirjas. „Teisalt teadvustame selle suure humanitaarkriisi keerukust ja lubame sellest tulenevalt palvetada võimuesindajate poolt.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat