Lähis-Idas rajati uus adventkogudus

Avaldatud 8.9.2015, allikas Adventist Review

Möödunud hingamispäeval kogunesid seitsmenda päeva adventistid üle Araabia Ühendemiraatide Al-Fujairah' Concordi hotelli, et olla tunnistajaks uue koguduse sünnile Lähis-Idas.

Al-Fujairah grupp on nüüd 21. ametlikult registreeritud adventkoguduse kogudus Pärsia lahe piirkonnas, kuhu kuuluvad Bahrein, Kuweit, Oman, Qatar, Saudi Araabia, Araabia Ühendemiraadid ja Jeemen. See piirkond on kristlaste jaoks maailma üks keerulisemaid, seal on kokku 16 adventkogudust ning viis gruppi, kaasa arvatud kaheksa kogudust ja kaks gruppi Araabia Ühendemiraatides.

Pärsia lahe piirkonna esimees Steven Manoukian õnnitles vastrajatud koguduse liikmeid nende raske töö puhul, mida nad on oma piirkonnas teinud. Ta julgustas neid usus edasi minema ja olema soolaks oma piirkonnas.

„Minge usus edasi. Usk võib liigutada mägesid, usk, mis rajaneb Jumala Sõnal, usk, mis muudab elusid – teie elu ja teid ümbritsevate inimeste elu; usk aitab teid läbi rasketest aegadest, mil vaatate ettepoole ja ootate Jeesuse teist tulemist,” ütles Manoukian.

Kogudus kasvas välja väikesest usklike grupist, mis alustas Al-Fujairah's koosolekuid 2002. aastal. Al-Fujairah on üks seitsmest Araabia Ühendemiraatide emiraadist, seal elab New Yorgi linna suurusel maa-alal umbes 152 000 inimest.

Uue koguduse juht Lorraine Bayot sõnas, et esimesed kokkusaamised paigutati reedetele, sest Ühendemiraatides oli nädalavahetus neljapäev ja reede.

„Me pidasime oma koosolekuid reedeti kuni 2001. aastani, mil nädalavahetus muudeti siin reede ja laupäeva peale,” ütles Bayot. „Pärast seda muudatust jätkasime ka reedeste koosolekutega, aga neile lisaks pidasime igal sobival hingamispäeval jumalateenistuse Dubais.” Dubai on Ühendemiraatide kõige rahvarohkem linn.

Aja möödudes kolis aina enam usklikke Al-Fujairah'sse ja seetõttu hakati hingamispäevaseid jumalateenistusi alates 2009. aastast pidama kohaliku koguduse liikme kodus. Järgmisel aastal üüris grupp piirkonna teiste koguduste abiga ruumikama paiga, kus jumalateenistusi pidada, ning hiljem on kolitud Concordi hotelli.

Koos vastrajatud grupiga on Seitsmenda Päeva Adventistide kogudus Pärsia lahe piirkonnas esindatud kuues emiraadis seitsmest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat