Kahe Kuuba naispastori töö on olnud tähelepanuväärne

Avaldatud 25.9.2015, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse tööd Kuubal edendab kaks naispastorit, kes mõlemad on pühendunud Jeesuse kuulutusele.

44aastane Gilma Carbonell (pildil vasakul) on Kuuba suurima adventkoguduse juht. Kogudus asub Guantanamo linnas, kus on üle 1000 koguduseliikme. Carbonell on Guantanamo regioonis pastorina teeninud pea viis aastat, ta on nelja piirkonna juht, kahe ordineeritud ning kahe ordineerimata pastori ja ühe piiblitöötaja juht. Tema tööaja jooksul on piirkonnas rajatud neli kogudust ja kaks koguduse gruppi.

Carbonelli osa koguduse laienemisel Ida-Kuubal on olemuslik, sõnas Israel Leito (pildil paremal), kes on Inter-Ameerika divisjoni president. Leito käis Kuubal sel kuul, et vormistada Alto Oriente misjonipõllu staatus Alto Oriente liiduks.

Leito tunnustas Carbonelli ja piirkonna teisi pastoreid töö eest, ning koguduseliikmeid, kes on aidanud koguduste liidu liikmeskonnal kasvada 7078 adventusklikuni.

Carbonell ning Inter-Ameerika teised naispastorid ei ole ordineeritud – vastavalt adventkoguduse töökorraldusele, ütles Leito. Siiski ei taju divisjon ordinatsiooni puudumist kui teenimise piirangut ja paljusid kogudusi juhivad ordineerimata naispastorid.

78aastane Argelia Linares on töötanud pea kogu oma elu piiblitöölisena. Tema pastoraalne juhtimine on toonud kogudusse palju inimesi. Ta mängis olulist rolli Caimanera linna koguduse rajamisel – seal linnas ei olnud adventiste varem olnud.

Viimased 10 aastat on Linares olnud pastoriks Caimanera väikeses adventkoguduses. Caimanera on lähim linn USA Guantanamo baasile.

„Aastaid oli talle tagatud eriluba, et sinna linna siseneda,“ ütles Leito oma reisil Kuubale. Hiljem anti talle kui pastorile luba ilma tõendita linnas käia. Linares on adventkoguduse kõige pikemaajalisem töötaja Kuubal ning evangeelium on alati olnud tema kirg.

„Me oleme tänulikud selliste piiblitööliste eest nagu Linares, kes pühendavad terve oma elu evangeeliumi kuulutamisele,“ ütles Leito.

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse Kuuba unioonis on üle 32 000 koguduseliikme, kes teenivad 458 koguduses ja kirikus. Kuuba saarel on neli koguduste liitu.

„Kogudus on Kuubal väga tugev,“ ütles Leito. „Oleme tänulikud, et valitsus lubab kogudusel praegu rohkem tegutseda kui minevikus. Jumal õnnistab kogudust, meie pühendunud kogudusejuhte ja aktiivseid koguduseliikmeid, kes annavad omalt poolt kõik, et viia täide koguduse missiooni.“

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat