Moodsate kommunikatsiooni-vahenditega rohkemate inimesteni

Avaldatud 29.9.2015, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse pastor teab, kuidas kasutada kogudusetöös ja evangeeliumikuulutamises kommunikatsiooni.

Kommunikatsiooniõpingud andsid talle aimu, kui oluline on koguduse- ja teenimistöös efektiivne kommunikatsioon. Ta on pühendunud sellele, et jõuda uue globaalse sotsiaalse ja mobiilse põlvkonnani.

Mississippi College Drive' ning Ridge'i koguduse pastorina on pastor Richie'l palju võimalusi, kuidas kogudust kasvatada. Oma tööd alustab ta suure pildi vaatlemisega. Ta usub, et me elame maailmas, kus inimesed on muutunud „liiga individualistlikuks ning kommertslikuks”. Selline mentaliteet on tegelikult ebatervislik. Inimesed igatsevad suhteid ja armastust, ent ei leia. Pastor Richie usub, et igasugune kommunikatsioonistrateegia, mille keskmes on evangelism, peab saama üle individualismist ning ehitama suhteid.

Pastor Richie kasutab erinevaid digi- ja trükimeedia meetodeid, ta leiab, et mõned traditsioonilised viisid, kaasa arvatud otsesõnumit, ei ole nii tõhusad. Ta püüab ühendada traditsioonilisi meetodeid digitaalsete ning mobiilsete kanalitega. Ta usub, et traditsioonilise evangelismi probleem on see, et me eeldame, et reklaam teeb kogu töö. Tegelikult peavad koguduseliikmed ja juhid olema kommunikatsiooniagendid. Nad peaksid olema elavad reklaamtulbad ning veebilehed.

„Kui me oleme oma kogukonnas saavutanud usalduse, tervitavad inimesed meie reklaami, vastasel juhul on nad kahtlevad,” ütleb pastor Richie.

Pastor Richie leiab, et parim evangeeliumi turundusstrateegia on suusõnal leviv sõnum.

Kui inimesed on head naabrid, kolleegid ja töötajad, siis on nende tunnistus teistele ligitõmbav. Nad soovivad seda, mis meil on. Evangelism saab teoks kõige isiklikumal tasandil.

Pastor Richie peab piiblitundi väikeses kohvikus, et pakkuda väljaspool kirikumaja head kohta inimestega kohtumiseks. Need, kes on osalenud sealses piiblitunnis, tulevad suurema tõenäosusega kirikusse. Kommunikatsioonitehnoloogia, mis on abiks sellise isikliku suhte arendamisel, toimib sõnumi levitamise vahendina.

Pastor Richie kasutab Facebooki ja crossMRKT tekstisõnumite platvormi. Ta levitab nõnda teateid oma koguduses toimuva kohta. Mõne aja eest rajati tema koguduse juurde uus kogudus, mis sai nimeks Ridge. Pastor kasutas uue koguduse sünni teavitamiseks moodsaid kommunikatsiooniplatvorme ning kirikus oli 60 uut inimest, kes tulid isiklike kutsete, Facebooki reklaami ja tekstisõnumite peale.

Kui pastor Richie on saavutanud kontakti uute inimestega, püüab ta neid kogudusetöösse kaasata – niipea kui võimalik. Ta arvan, et inimestel tekib omanditunne ning kui nad on kaasatud, jäävad nad suurema tõenäosusega kogudusega ühendusse. Uute tehnoloogiate kasutamine nõuab palju ressursse, seega on uutele vabatahtlikele alati tegevust.

Vaata intervjuud pastor Richie Halversoniga siit

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat