17. oktoobri ehitusfondi annetus läheb Võrru

Avaldatud 7.10.2015, autor Andres Ploompuu

17. oktoobri üle-eestiline annetus läheb Eesti liidu ehitusfondi, kogutud raha suunatakse seekord Võru kirikuhoone soojustamiseks ja välisfassaadi tööde lõpetamiseks. Võrus Linda tn 1 asuv hoone osteti 2012. aastal ning ümberehitustöödega alustati sama aasta sügisel. Ehitustööd kestsid hoogsalt kuni 2013. aasta lõpuni, mil sisetöödega jõuti faasi, kus kirikuruume võis juba kasutama hakata. 8. jaanuaril 2014 toimus Võru uues kirikus esimene jumalateenistus. 3. juulil 2014. aastal aga tähistati uues hoones Võru koguduse 95. aastapäeva.

Sellest ajast peale on Võru kogudus jätkanud aktiivselt uues kogudusemajas kooskäimist ning selle võimaluste rakendamist. Erilise hoo on sisse saanud Rein ja Rael Kaaseni juhitud rajaleidjate töö, mille programmist võtab tänaseks osa üle 15 lapse, neist 8 väljastpoolt kogudust.

Samal ajal on Võru kogudus jätkuvalt investeerinud hoone funktsionaalsuse parandamisesse. 2014. aasta suvel telliti ja paigaldati köök, sama aasta sügisel teostati vundamendi soojustamine ja paigaldati vee ärajuhtimiseks maa sisse drenaaž. Käesoleval aastal on maja sees lõpetamisel veel mõned projektid, kaasa arvatud ventilatsioonisüsteemi väljaehitamine.

Võru kirikuhoone juures on alles jäänud veel üks suurem töö, milleks on välisfassaadi soojustamine ja sellele esindusliku ilme andmine. Kuna teostatavate tööde maht on suur ja suhteliselt kulukas, on otsustatud sellele tööle läheneda osade kaupa. Koguduseliikmete annetuste toel loodetakse veel sel sügisel korda saada maja kolm külge. Tegemata jääb vaid maja esikülg, mis loodetavasti saab ette võetud järgmisel aastal, kui selleks vajalikud vahendid leitakse.

Võru adventkoguduse vanem Aivar Jallai on lootusrikas, öeldes: „Tänu teile oleme saanud vundamendi soojustatud ja drenaaži pandud. Need tööd on ilusti lõpetatud. Praegu on jäänud veel kõige suurem töö. On jäänud maja soojustamine… Me täname teid juba ette, et te meid aitate, ja Jumal õnnistagu teid kõiki. Aitäh!“

17. oktoobri annetus üleliidulisse adventkoguduse ehitusfondi on selle aasta viimane. Liidu ehitusfond on üks väheseid viise, kuidas Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit saab finantseerida koguduste hoonete ehitamise ja taastamisega seotud kulusid. Võru adventkiriku ehitust saab toetada ning Võru adventkoguduse kohta rohkem lugeda ka aadressil toeta.advent.ee.

Vaata lühikest videoüleskutset siit.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat