Rakvere kristlikud kogudused korraldasid Vao varjupaiga elanikele toreda õhtu

Avaldatud 22.10.2015, autor Sandra Ust

Kolmapäeva, 21. oktoobri õhtul toimus Rakvere adventkirikus EELK Rakvere koguduse, Rakvere Karmeli koguduse, Rakvere metodisti koguduse, vabakoguduse Hüüdja Hääl ja Rakvere adventkoguduse korraldatud üritus, kuhu olid kutsutud Vao pagulaskeskuse elanike hulgast naised koos lastega.

Tõsi, mõned naised olid otsustanud lapsed isade hoolde jätta, et end vabalt tunda ja koos suupisteid valmistada ning karaskit küpsetada, pärast mida istuti ühise laua ümber, tutvustati endid ja aeti juttu. Tuli välja, et nende mosleminaiste hulgas olid ametilt raamatupidaja, lasteaiaõpetaja, ämmaemand ja teised, kes nüüd siin eesti keelt õpivad ja tööd leida loodavad.

Allakirjutanu ja tema sõbranna tegelesid lastega. Alguses lapsed pelgasid ja joonistasid vaikselt, meie istusime teisel pool lauda ja joonistasime ka. Nemad piilusid, mida meie teeme. Varsti hakkasid nad „üles soojenema”. Läksime neile appi puslesid kokku panema ja lapsed hakkasid meiega sõbrunema. Nad nägid, et oleme ka lapsed ja meid saab usaldada. Kõige suurem poiss aitas väiksemaid valvata, lapsi oli kokku kuus. Kuna me ei osanud üksteise keelt, ei saanud me omavahel rääkida, aga me mürasime koos, lennutasime paberlennukeid. See näitas, kui sarnased kõik lapsed on.

Oli tore õhtu nii neile kui meile.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat