Inter-Ameerika divisjoni liikmeskonna auditi käigus kustutati nimekirjast üle 690 000 nime

Avaldatud 2.11.2015, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse Inter-Ameerika divisjon ületas oma eesmärgi: ristida viie aasta jooksul vähemalt miljon liiget; ent samas lülitati esimese nimekirjade ülevaatuse raames kogudusest välja üle 690 000 koguduseliikme

Need kaks arvu, mis on kõne all divisjoni aastalõpukoosolekul, räägivad evangeeliumitöö edenemisest piirkonnas ning juhtkonna kindlameelsest plaanist tagada liikmeskonna nimekirja vastavus tegelikkusele.

2010. aasta jaanuarist kuni 2015. aasta juunini ristiti Inter-Ameerika divisjonis 1 046 766 koguduseliiget ning 2012. aastal alanud auditeerimise käigus arvati nimekirjadest välja 690 366 liiget.

Nüüd on divisjoni liikmeskond 3 606 078 liiget, mis moodustab suurima divisjoni maailmas. Liikmed teenivad 21 179 koguduses, mis on organiseeritud 24 uniooniks ja 125 liiduks ning misjonipõlluks.

„Me saame liikmeskonna tegelikkusest paremini aru tänu sellele raskele tööle, mida unioonid on nimekirjade korrastamiseks teinud,” ütles divisjoni peasekretär Elie Henry.

„See tähendab ausust iseenda suhtes ning enesele aru admist, et me vastutame nende eest, kes on kogudusest lahkunud,” sõnas ta. „Me saame teada, kes nad on, ning sellest lähtudes saame mõelda, kuidas nendega kontakti saavutada.”

Nende inimestega kontakti loomine tähendab ühenduse võtmist, ütles Põhja-Colombia uniooni president Edgar Redondo. Selles unioonis tehti liikmeskonna audit kõige esimesena. Endise 167 000 liikme asemel on unioonis nüüd 92 000 koguduseliiget – pärast 75 000 nime kustutamist 1410 koguduse nimekirjast.

„See oli esimene kord üle 40 aasta, mil koguduse nimekirju põhjalikult uuriti,” ütles Redondo.

Unioon suutis identifitseerida 30 000 inimest, kes on kogudusest lahkunud. Teised on surnud, kolinud mujale või lihtsalt kadunud.

Redondo sõnas, et liikmeskonna märkimisväärne vähenemine on tekitanud piirkonnas muremõtteid, ent uurimistulemused on pannud kogudusejuhte ja -liikmeid mõtlema sellele, kuidas endiste liikmetega kontakti saavutada.

„Meil on kindel eesmärk jõuda liikmeteni, kes on kogudusest lahkunud,” sõnas ta.

Üks Mehhiko unioon kaotas auditi käigus umbes 12% oma liikmeskonnast ehk 21 300 inimest; 2671 kogudusse jäi 198 000 liiget, ütles uniooni peasekretär Abraham Sandoval.

„Meie kogudusejuhid on saanud hea koolituse ning oli selge, et koguduseramaatute ülevaatamine ei tähenda suure luuaga puhastamist, ilma et otsuseid põhjalikult kaalutaks,” sõnas ta. „Nüüd saame mõelda sihtgrupile suunatud plaane, kuna nüüd on meil ees konkreetsed numbrid.”

Üleilmse adventkoguduse peasekretariaadi asesekretär Gerson Santos innustas aastalõpukoosolekul osalejaid mitte julgust kaotama selles, et meil on vähe pastoreid, sest koguduseliikmed peaksid olema evangeeliumi levitamisel rohkem kaasatud. Ta rõhutas, et liikmeskonna auditid teevad kohalikele kogudustele head. „Kui raamatutes on rohkem inimesi kui koguduses tegelikult, siis see kogudus on suremas,” ütles ta. „Aga kui meil on pinkides rohkem inimesi, siis kogudus kasvab.”

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat