2016. aasta hommikvalveraamat kannab pealkirja „Vaata Jeesusele”

Avaldatud 6.12.2015, allikas Meie Aeg

Jõulude ajal jõuab kogudustesse 2016. aasta hommikvalveraamat, mis kannab pealkirja „Vaata Jeesusele” ja mille autor on adventkoguduse üks viljakamaid autoreid George R. Knight. See raamat oli hommikvalveraamatuks ingliskeelses maailmas 2013. aastal.

Adventkoguduse kirjastuse IVA juht Jaanus-Janari Kogerman sõnas, et raamatut saab osta nii paberil kui e-formaadis. Esimest saab endale soetada nii kohalikus koguduses kui e-poes ning selle hind on 12 eurot, e-raamat maksab 9 eurot.

Hommikvalveraamatu tõlkis inglise keelest Ellen Suits ning toimetas Edna Tuvi.

„See raamat räägib Jeesuse elust enne sündi, Tema elust maa peal ja elust pärast taevasse minemist. Raamat ei ole kirjutatud ühe evangeeliumi või ühe piibliraamatu põhjal, vaid kõik evangeeliumid on kaasatud, ja muid raamatuid ka,” ütles Ellen raamatu sisu kohta.

„Raamat, s.t 1. jaanuari lugu algab küsimusega, kust Jeesusele vaatamist alustada. Kui alustada sünnist, jääb välja lõputu pikk igavik enne seda, kui lõpetada taevaminekuga, jääb välja lõputu tulevik. Nii valib autor vaadata Jeesust, alates Tema igavesest algusest ja lõpetades igavikuga koos Temaga. Ja kogu Jeesuse maapealset tegevust saadab risti vari,” lisas Edna. „Iga päeva juures on kas mõte, millele mõtelda, või palve, mis sellest teemast lähtub. Iga päeva lugu seostub meie igapäevase eluga.” 

„Minu jaoks oli raamatus üllatavaid seoseid. Kui 12aastane Jeesus, pärast seda, kui Maarja ja Joosep olid Ta templist üles leidnud, vastas Maarja etteheitele, et nad isaga on teda igalt poolt otsinud, et eks Ta pea olema selles, mis tema Isa päralt on, andis Ta teada, et Tema isa pole Joosep, vaid Isa taevas. Ja ometi läks ta Maarja ja Joosepiga tagasi Naatsaretti ja oli neile kõiges sõnakuulelik,” rääkis Edna.

Ellen lisas, et raamatus on koos teadasaamine Jeesuse elust ning mõtlemapanev ja ülesehitav osa. 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat