Noorte aastavahetuseprogramm kandis pealkirja „Su hääl kõlab tuttavalt”

Avaldatud 4.1.2016

Möödunud aasta viimasel päeval kogunesid noored Haapsalu kirikusse ülistusteenistusele „Su hääl kõlab tuttavalt“. Toimus erinevaid etteasteid, tunnistusi ja mänge. Muidugi laulsime ka ühiselt ülistuslaule ning tundsime rõõmu üksteise seltskonnast. Sõna jagas meiega Mervi. Vaimutoidu järel täitis meie kõhtu rikkalik toidulaud. Uuele aastale astusime ühiselt vastu linna ilutulestikku, vaadates ja imestades, kui külmaks see ilm ikka järsku läinud on. Pärast südaööd jätkusid mängud ning kangemad jätkasid lauamängudega kuni hommikutundideni. Mul on hea meel, et nii paljud inimesed otsustasid oma aastavahetust veeta ühiselt Jumalat ülistades ning mõeldes sellele, mida Ta on teinud meie jaoks minevikus, olevikus ja tulevikus.

Vallo Põldaru (vasakul)

Kristlastena tunneme, et tahaks rohkem neid võimalusi, kui saaks oma maised mõtted peast eemale visata ja mõelda Jumalale, sellele heale, mis Ta inimeste jaoks teinud on. Eriti igasuguste pühade ja tähtpäevade ajal on nii palju, näiliselt üldse mitte nii halbu kutseid erinevatele üritustele ja koosolemistele, vahvalt oma aega veetma,aga seekord oli kerge valikut teha, kuhu minna ja mida teha aastavahetusel. Oli super-hea võimalus osaleda jumalateenistusel, ja veel ülistusteenistusel, mis ei ole meie kogudustes väga tavaline nähtus, et tuuakse esile eriliselt Jumala ülistamist.

Teadsime, et iga üritus vajab vahendeid, mida meil ei ole, inimesi, kes erinevaid ülesandeid täidaks, aga me ei teadnud, kas inimesed oleks valmis oma aega selle ürituse ettevalmistamiseks kulutama. Oli mure, et ei saa raha kokku ja ei jõua ettevalmistusi tehtud, aga lõpuks ilmus palju inimesi, kes annetasid ürituse jaoks raha, tegid ise toitu kaasa ja tulid appi tegema kõike, mida tarvis oli. Võisime kõik tunda ja näha, et Jumal ise hoolitses selle ürituse kordamineku eest ja puudutas inimeste südameid osalema teenimises, kui ka Jumala ülistamises. Kohale tuli nii palju inimesi, mis annab põhjust uskuda, et inimesed vajavad selliseid üritusi ja just ka sellisel ajal, kui nad seisavad valikute ees, kuidas oma aega kasutada, millega oma mõtteid täita. Ülistusteenistust võiks toimuda sagedamini, see on tore aeg, rõõmus aeg, kus võib tunda ennast ühenduses Jumalaga ja veeta koos teiste inimestega aega.

Marleen Lobjakas

Meil on olnud tegelikult juba mitmeid aastaid tagasi väiksemaid aastavahetuseüritusi. Tookordsed on olnud muidugi kuskil metsas ja väiksema hulga rahvaga. Sel aastal aga oli mõte seda asja suuremalt teha. Ja väikese sõpruskonna ideedest kasvas välja väga tore ettevõtmine. See oli just üritus, mis andis väga palju mulle just vaimulikult, kui ka tõstis usku meie noortesse. Meie noored on hakkamist täis, ja on tahtlikud abistama, kui neile vaid võimalus anda. Usun, et selle aastavahetuse korraldamine õpetas meid palju, ja arendas meid uutes suundades, kaasama järjest rohkem inimesi. Oli väga tugevalt tunda ka Jumala juhtimist, sest kõik, mis ette võtsime, läks korda, ja enamasti ilma viperusteta. Samuti oli näha ka õhtul Jumala juhtimist, kus kokkurääkimata asjad langesid väga ilusti kokku, mis andis kogu ettevõtmisele mõnusa fiilingu.
Loodan, et uuel aastal jätkame samaväärse meeskonnaga (mis on kogu koguduse noored) ja ikka ja alati Jumala juhtimisel.

Mairo Tutk (vasakul)

Pärast aastvahetuse ülistusteenistust täidab minu südant tohutu tänu. Tänu, et Jumal on inimesi talentidega rohkelt õnnistanud ja tänu, et nii paljud noored võtsid vaevaks selle õhtu nimel oma aega ja talente kasutada. Minu meelest on see parim viis, kuidas uude aastasse astuda - kiita Jumalat möödunud aasta eest ja usaldades uue aasta koormad Tema kätte. Tahaksin veel tänada kõiki inimesi, kes võtsid vaevaks muuta see õhtu nii meeldejäävaks. Siinkohal mõtlen eriliselt inimestele, kes väsimatult koorisid, hakkisid ja pesid! Mina igatahes loodan, et sellele üritusele tuleb jätk!

Laura Kangur

Ma ei tundnud end Haapsallu sõites üldse hästi ja ma olin mures, kas ma saan mulle usaldatud ülesandega hakkama või mitte. Aga tänu sõprade palvetoele ja Jumala otsatule armule oli mul siiski jaksu kohale tulnud noortele Jumala Sõna avada. Jutlustamise ajal tundsin selgesti, kui suur eesõigus ja õnnistus on olla koos noortega, kelle südames on olnud tahtmist üheks õhtuks kokku tulla, et kristlikku osadust nautida. See andis väga palju jõudu. Oli tunne, et Püha Vaim ise oli meie seas, et meid kokku liita ja meie pilgud uue aasta künnisel taas Kristusele suunata. Minu südamesoov on, et kõik, kes me Haapsalus kohtusime, võtaksime Pühakirja sõnumi alanud aastasse kaasa ja usaldaksime Jumalat ning oleksime kindlad selles teadmises, et Ta hoolitseb meie eest ka tulevikus.

Mervi Kalmus

Kas suudad kokku lugeda, mitu korda päevas ütled: "Mul ei ole aega!"? Enamuse oma ajast oleme hõivatud ja meil pole aega selleks kõige tähtsamaks – Jumalat otsida, ülistada ja teenida. Kui Saatan saab võitu meie aja üle, siis saab ta ka võitu meie üle. Sellepärast tuli ka mõte ülistusteenistust korraldada ja seda just aastavahetusel, millal saad kõike uuesti alustada. Alustada seda algavat aastat Jumalat ülistades ja olles inimestega, kellel on sama lootus! See oli suurepärane tunne ja nägin seda ka kõigi nende 100 inimese silmades, kes südamest Jumalat ülistasid ja teenisid!

Jumal andis meile nii palju inimesi, keda kõiki abi ja kõige hea eest tänada, sest nad kasutasid oma aega Jumalariigi heaks. Tahan tänada meie ülistustiimi – need muusikud on ütlemata andekad ja olen nii rõõmus, et nad kõike seda, mis neil on, just Jumalatöös kasutavad. Ja eriliselt tahangi välja tuua just need inimesed, kes tegelesid asjaga nii päeval kui öösel – Mairo, Vallo, Marleen ja Laura! Kui te neid oma kirikus näete, siis öelge "aitäh!", sest need inimesed andsid endast kõik ja rohkem veel! Ja kõige lõpuks tahan tänada Jumalat, selle eest, et Ta meid, inimesi, nii palju armastab, sest terve see üritus oli üks suur palvevastus palvevastuse järel! Laske Jumalal end kasutada, olge Tema tööriistad, sest muud siin maailmas tähtsamat ei ole, kui Tema riigi tööd teha!

Liisu Jallai (paremal)

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat