Adventkoguduse juht Jamaical kutsus poliitikuid üles oma sõnu hoolikalt valima

Avaldatud 14.1.2016, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse Jamaica koguduse president kutsus valimiste-eelsel ajal poliitikuid üles oma sõnu hoolikalt kaaluma.

Adventkogudus on sel Kariibi mere saarel suurim kogudus ning adventkoguduse juhid on ühendanud jõud teiste koguduste juhtidega, et valimiste-eelsel ajal kutsuda poliitikuid üles rahumeelsusele. Möödunud aastatel on sealsed valimised muutunud vägivaldseks. Viimastel aegadel on vägivaldsus küll vähenenud, kuid kandidaatide retoorika on muutunud järsemaks.

„Uniooni ametnikud kutsuvad kõiki poliitilisi juhte hoiduma oma retoorikas isiklikest rünnakutest,“ ütles Jamaica uniooni tagasivalitud president Everett Brown.

Ta hoiatas, et isiklikud rünnakud annavad indu „ebaeetilistele pingetele ning häbiväärsetele olukordadele oponentide vahel“, mis võib üle minna füüsiliseks vägivallaks või lõppeda isegi surmaga.

 „Elagem nii, et kui meid kaalutakse, ei leitaks meid kerged olevat,“ ütles Beown Jamaica uniooni vastvalitud ametnikele pühitsusteenistusel. Kuulajaskonna seas oli ka riigi kaitseminister Peter Bunting ja parlamendi liige Audley Shaw.

Pärast seda, kui Brown oli kinnitanud koguduse pühendumist Jumalale, pärast evangeeliumi jutlustamist tuletas ta kuulajatele meelde adventkoguduse ametlikku seisukohta mitte toetada ühtegi parteid, kandidaati või poliitilist tegevust.

„Koguduseliikmetel kui riigi kodanikel on õigus rakendada oma valimisõigust ja hääletada kandidaatide poolt oma äranägemise järgi, aga kogudus ei toeta ei avalikult ega privaatselt ühtegi poliitilist parteid,“ sõnas ta.

Seitsmneda Päeva Adventistide kogudus on Jamaica suurim kogudus, sinna kuulub üle 300 000 inimese, riigis elab 2,8 miljonit inimest.

Üldvalimiste kuupäev ei ole veel paika pandud, kuid kampaaniad on juba alanud. Valimised peavad seaduse järgi toimuma vahemikus 26.12.2016 kuni 16.04.2017.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat