Veebruari Meie Ajas

Avaldatud 11.2.2016, allikas Meie Aeg

Veebruari Meie Aja fookuseteema on loomine. „Teadus ei ole ainus võimalus vastata vastust ootavatele küsimustele ning antud juhul on teadus võimetu vastama sellele ühele suurimatest küsimustest: miks on olemas midagi, selle asemel, et ei ole midagi?” kirjutab Andres Ploompuu ning Mervi Kalmus sekundeerib: „Me tahaksime, et maailma alguse lugu ja selle kirjeldus oleksid detailselt, väikese pintsliga välja maalitud, samas kui 1. Moosese raamat annab meile vaid paar-kolm laia pintslitõmmet.”

Intervjuu rubriigis jagab oma kristliku teekonna kohta mõtteid Krõõt Lõbus. „Õppisin oma õe kaudu tundma Jumalat, kellesse tema usub. Ja siis tekkis ka minul soov Jumalat lähemalt tundma õppida,” ütleb Krõõt.

Pererubriigis on seekord vaatluse all laste vaimulik kasva(ta)mine. „Ka tänapäeval kutsutakse vanemaid üles kasvatama jumalakartlikke lapsi. Ja nagu Aabraham ja Saara, ei mõista paljud vanemad oma töö olulisust. Just nii nagu Jumal panustas Aabrahami elu vundamenti, peame ka meie laduma tugeva aluse oma laste jaoks,” kirjutab Jair Gois artiklis, mis on tõlgitud peakonverentsi pereteemalisest aastaraamatust.

Toivo Kaasik viib meid Kirjakoha rubriigis tagasi Jeesuse sündimise aega ning arutleb, mil moel erineme meie antiikaja Jeesuse ootajatest. „Tolleaegsest poliitilise Messiaootusest on näha, et Messialt oodati tegutsemist kellegi vastu, mitte aga maailma rahvaste ühtse, ühise eesmärgi nimel.”

Terviserubriigis on kõne all palvetamine tervenemise pärast ning Kasvamise rubriigis küsib Toomas Lukk, miks peaks Jumal meile kaasa elama, kui meievaheline distants on nii suur.

Nagu ikka, on Meie Ajas ka lastele mõeldud Silmatera, järjejutt iisraeli rahva ajaloost, Kogemuste kotike ja Epiloog.

Meie Aja üksiknumber maksab kaks eurot, ajakirja saab osta kogudustest üle Eesti ja e-poest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat