Liidu nõukogu koosolekust - 27.04.16

Avaldatud 29.4.2016, allikas Meie Aeg

Kolmapäeval, 27. aprillil sai Tallinnas kokku liidu nõukogu.

Iisraelist puhkusereisilt naasnud liidu esimees Ivo Käsk jagas koosoleku avamõtiskluses reisimuljeid. Valuteemaks on, et Iisraelis (Tel Avivis) on vaid üks heebreakeelne adventkogudus ning misjonitöö kohalike põliselanike seas on väga keeruline. Iisraeli adventkogudused on kogukonnakesksed – etiooplastel on omakeelne kogudus, venelastel oma, rumeenlastel oma ja nii edasi. Sisserännanud koguduseliikmetest ei õpi paljud ära kohalikku keelt ning nad jätkavad koguduse tegevust viisil, mis oli omane nende varasemal kodumaal.

Ivo mõtiskles ka selle üle, kuidas usk levib. „Usk levib siis, kui inimesed võtavad selle omaks ja pühenduvad sellele. See on õiges ja vales usus ühtemoodi. Ka kristlus on alati levinud niimoodi ja meile usaldatud sõnum ja missioon levib ainult niimoodi,” rääkis ta.

„Ülemaailmses adventkoguduses on käesoleva viieaastase perioodi põhiinitsiatiiviks Total Membership Involvement (TMI, kõigi koguduseliikmete kaasatus) – see tähendab kõigi koguduseliikmete kaasamist koguduse missiooni , kõik, mis nad teevad, on meile antud missiooni nimel nimel,” selgitas Ivo.

Ühe päevakorrapunktina arutleti mõjukeskuse teemal, mis samuti eeldab koguduseliikmete kaasatust. 28. veebruaril sai Tallinnas kokku rühm inimesi, kes korraldas ajurünnaku mõjukeskuse sisu osas, osalejaid oli ka Balti unioonist. Grupiarutelul kaardistati vajadused ja viisid, kuidas keskus võiks olla isemajandav ja kuidas see võiks viia edasi koguduse missiooni ja sõnumit. Peamise tegevusvaldkonnana kaardistati tegevused lastega ja lastele ning peredele. Sellele valdkonnale liituksid muud, näiteks terviseteemalised ettevõtmised. Eesmärk on, et mõjukeskus teeks koostööd kohaliku kogudusega ning et mõjukeskus tegutseks kogudust toetava organisatsioonina – selliseid toetavad organisatsioone on mujal maailmas väga palju.

Aprilli keskel peeti Balti uniooni kevadkoosolekut. Eesti liidu aruandes toodi esile tööd hariduse valdkonnas: nii koguduseliikmetele suunatud piiblikooli kui koostööd KUSiga. Aruandes nimetati ära möödunud aasta vältel kogudusse tööle tulnud inimesed: Aleksandr Tsugai, Vadim Skrypiy, Krõõt Lõbus ja Virve Toom. Uniooni nõukogu kinnitas nende nimed, kes asuvad õppima Newboldi kolledži juhtimise magistriõppesse (kaugõpe), Eestist lähevad õppima Vadim ja Ivo.

Eesti liidu aruandes nimetati ka vajadusi: on vajadus uute koguduste rajamise eestvedaja ja koordinaatori järele ning misjonieesmärgiga eestikeelse meediamaterjali tootmise järele.

Balti uniooni kevadkoosolekul esitas oma aruande ka Läti liit, kes andis teada, et 15. mail avatakse seal vanadekodu, ühtlasi kutsuti sinna tööle vabatahtlikke. Veel anti teada, et Läti liit valmistub ordineerima kahte pastorit. Ordineermismiskomisjoni liikmete hulka valiti ka Eesti liidu esimees Ivo Käsk.

Liidu nõukogu järgmine koosolek, mis on ühtlasi selle koosseisu viimane koosolek, toimub 22. mail.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat