Rakvere koguduse tegemistest: kokaklubi, pereseminar, laste laulustuudio

Avaldatud 3.5.2016, allikas Meie Aeg

Rakvere koguduses korraldatakse taimetoidu kokaklubi, kutsutakse pereinimesi pereteemadel rääkima ning õpetatakse laulustuudios lapsi laulma ja sisustatakse pärast laulmistki nende päeva.

Kokaklubi

Taimetoidu kokaklubi mõte sai Annely Kaasiku sõnul natuke alguse sellest, et koguduse ühistele lõunasöökidele on toodud huvitavaid roogasid, mille retsepte oleks hea üksteisega jagada. „Siis mõtlesime, et kutsume teisi ka. Sügisel olid linna kirikupäevad, mille raames korraldasime taimetoidu degusteerimise kaubanduskeskuses. Inimesed olid väga huvitatud,” rääkis Annely. „Jagasime kaubanduskeskuses taimetoidukalendreid,” lisas ta.

Taimetoidu kokaklubis tehakse, nagu nimigi sedastab, taimetoite, ning kokku saadakse kord kuus. Järgmine kogunemine on 15. mail.

Ühe korra sisse mahub ühine söögivalmistamine ning söömine ja erinevate teemade üle arutlemine. „Alguses olid teemad rohkem juhitud, rääkisime veejoomisest, vaimulikel teemadel, paastuajal oli teemaks paastumine,” ütles Annely. „Aga nüüd oleme omavahel juba tuttavamad ja jutt jookseb vabamalt,” sõnas Annely.

Taimetoidu kokaklubi saab kokku ka juunis ja kui kokaklubis tehakse vastav kokkulepe, siis ka suvel.

12. juunil on Rakveres linna kohvikutepäev, kogudus plaanib sellest osa võtta pannkoogitelgiga, kus saab maitsta erinevate täidistega pannkooke ja taimeteesid.

Pereseminar

Nagu kokaklubigi, korraldatakse kord kuus ka pereseminari. Seminari eestvedaja Helis Rosin ütles, et seminari viimane loeng on järgmisel laupäeval, 14. mail, pärast seda on 5. juunil veel ühine väljasõit aktiivsema tegevusega, kuhu saab ka lapsed kaasa võtta.

Pereseminaril on rääkimas käinud Marge ja Allan Randlepp (talvel) ning Kaie ja Rain Siim (kevadel), teemad on olnud väga erinevad. „Seminari läbiviijad on rahul ja õnnelikud, kui on inimesi, keda see teema huvitab, et on, kellele rääkida. On hea, kui tekib diskussioon, nii et osalejad annavad tagasisidet,” ütles Helis.

„Mul on hea meel, et on olnud inimesi, kes on seminari vastu huvi tundnud, nii meie kogudusest kui väljastpoolt. Mõni teema on rohkem huvi pakkunud, näiteks südamerahu teema, mille peale ma enne ei tulnudki, aga sellest ei räägita nii palju, kuigi inimesed otsivad,” rääkis Helis.

Helis sõnas, et on niipalju kui võimalik püüdnud uute inimestega isiklikult rääkida. „Enamikul on tekkinud mingisugused sidemed Rakvere mõne kogudusega. On küsitud, mis koguduse alt me seda seminari teeme. Kõnelejad on ennast iga kord tutvustanud, rääkinud ka enda seotusest adventkogudusega,” ütles Helis. „Osa neist, kes on algusest peale pereseminaril käinud, käivad ka taimetoidu kokaklubis,” lisas ta.

Selle kohta, kas pereseminar ka järgmisel aastal jätkab, arvas Helis, et pereteema on oluline, kuid tuleb mõelda, missugune oleks sobivaim formaat, millega jätkata. „Naised tulevad meelsamini, aga on naisi, kes ei julge sellepärast tulla, et nad ei saa meest kaasa. On vaja läbi mõelda, kuidas edasi minna, et mehed ka tahaksid tulla. Päris selline paaridele kontseptsioon Rakveres ei toimi,” rääkis Helis.

Iseenda seotuse kohta seminariga ütles Helis, et on saanud juurde organiseerimiskogemust. „Tänu seminarile olen ka teemasse süvitsi sisse läinud, olen lugenud ja see on mulle juurde andnud. See on oluline teema ja sellega tuleb tegeleda. Olen rahul, et meil see seminar toimub.”

Laulustuudio

Lisaks pereseminarile ja kokaklubile tegutseb aastast 2012 Rakveres laste laulustuudio, kus lapsed käivad koos kaks korda kuus. Laulustuudiot veavad Helis ja Ardo Rosin. Helise sõnul teismeealisi laulmine enam ei huvita ning sellest tulenevalt osalejate keskmine vanus ikka nooreneb. „Meil on üks laps, kes on kõik need aastad osalenud. Kuulutame küll laulustuudio kohta, aga lauljad on ise oma sõpru kutsunud, või nooremaid õdesid,” ütles Helis.

Lapsed esinevad õpitud lauludega tähtpäevadel Rakvere kirikus, kord aastas käiakse laste laulupäeval, mis tänavu on 29. mail Tartus. Helis: „Isadepäeva, jõulude, emadepäeva ja muude tähtpäevade ajal laulame Rakvere kirikus. Osa lapsi esineb solitsina, mõni mängib klaverit, nii saavad nad muid andeid ka kasutada.”

„Meil ei ole päris ainult laulustuudio, lastele meeldib ka muu tegevus. Algusaegadel mängisime pärast laulmist koos lauamänge, nüüd on pärast laulustuudiot rajaleidjate tund, mida viivad läbi Ly, Jane-Liis ja Annely Kaasik. Linnamängu oleme ka mitu korda teinud, neid teeb Ardo. Lapsed küsivad, et võiks juba jälle maastikumäng olla, neil on nii põnev,” rääkis Helis.

Laulustuudio jätkab tegevust ka järgmisel aastal.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat