Lõhestatud Küprose adventistid said ajaloolisel hingamispäeval kokku

Avaldatud 24.5.2016, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse liikmed Küprosel võtsid möödunud hingamispäeval jumalateenistusele kaasa passi.

Sel ajaloolisel päeval kogunes jumalateenistusele üle 200 hingamispäevapidaja, kellest paljud pidi ületama riigipiiri Nicosias, mis on viimane lõhestatud linn maailmas.

Küpros on olnud kaheks jagatud alates ajast, mil Türgi okupeeris 1974. aastal riigi põhjaosa. Riigi lõunaosa valdab Kreeka.

Adventkogudus on sel Vahemere saarel tegutsenud sada aastat ning möödunud hingamispäev oli eriline ja pidulik; hommikusel jumalateenistusel ületati lõhe ning see oli Küprose adventkoguduse ajaloo suurim rahvakogunemine.

Esimese adventuskliku lapselaps, 91-aastane Moses Eliation oli sellest päevast väga liigutatud, ta osales pidulikul jumalateenistusel koos oma naise, poja ja pojapojaga.

Adventkogudusel on Küprosel kaks kogudust 87 koguduseliikmega.

Sel hingamispäeval said osalejad lisaks jumalateenistusele ja ühisele osadusele võimaluse külastada paiku, mis olid seotud Piibli misjonäride Pauluse ja Barnabasega, keda usutakse saarele saabunud olevat 46. aasta paiku. Seda käiku on kirjeldatud Apostlite tegude 13:4–12.

Adventistid, kes tõid saarele hingamispäevakuulutuse, on pühendanud oma elu samale kutsumisele, millele vastasid esimesed kristlikud misjonärid.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat