Liidu nõukogu senise koosseisu viimasest koosolekust - 22.05.16

Avaldatud 27.5.2016, allikas Meie Aeg

Pühapäeval, 22. mail pidas oma viimast koosolekut koguduste liidu nõukogu senine koosseis. Kuna oli kevadkoosolek, olid kohale palutud kõik nõukogu liikmed, liidu osakonnajuhid ja uniooni esindajad, koguneti Järvamaal Laupa mõisas, kus mõisakooli direktor Kaarel Aluoja tegi kohaletulnuile enne koosolekut ajaloolises hoones tunniajase ekskursiooni. 

Nagu alati, olid päevakorra esimesed punktid seotud nõukogu ja juhatuse eelmiste koosolekute protokollide ettelugemise ja kinnitamisega. Seejärel andis liidu laekur Jaanus-Janari Kogerman ülevaate liidu eelarve täitmisest 2016. aasta aprilli lõpu seisuga.

Liidu nõukogu otsustas toetada Valga pastorikorteri remonti 1500 euroga ning eraldada Võru kirikuhoone fassaadi renoveerimiseks 5000 eurot.  Vahendeid Võru maja kolme külje renoveerimiseks sai Võru kogudus juba möödunud sügisel. Maja esikülje renoveerimine maksab üle 9000 euro, koguduse omaosalus on seega üle 4000 euro. Võru kogudusevanem Aivar Jallai ütles, et kuna fassaaditööd ei olnud töid teostava ettevõttega varem kokku lepitud ja kuna ehitajate jaoks on suvine aeg kiire aeg, siis on see Taevaisa õnnistus ja juhatus, kui see töö veel ette võetakse. Küsimusele, kas maja välispinna renoveerimisega jõuavad tööd maja juures lõpule, vastas Aivar, et päris viimane töö see ei ole. „Suurematest töödest on maja välistööd viimased, nipet-näpet on jäänud veel teha muude asjadega. Keerdtrepp on tellitud, selle eelarve on umbes 3000 eurot, mille kogudus paneb ise. Üks tulekindel uks ja aken on vaja osta, ventilatsiooniautomaatika paigaldada ja esitee ning koguduse märk maja külge – siis on kõik. Aga kui välistööd saab ära, siis saame hoone kasutusloa, selle nimel praegu töötame,” sõnas Aivar. „Koguduse jaoks on selle aasta kõige rõõmsam sündmus, et kogudusse ristiti noor inimene, Kadri Gross, see on meie kõige suurem rõõm,” lisas Aivar.

Liidu ehitusfondiga on seotud kolmaski otsus: nõukogu otsustas, et 30. juuli üle-eestiline ehitusfondi annetus suunatakse Türi kogudusemaja ahju ehitamiseks. Türi maja soojustati möödunud aastal, ühtlasi pandi majale uus laudvooder. Tööde käigus leiti, et majas on vamm, mistõttu tuli lõhkuda üks ahi ning kuna allesjäänud ahi on amortiseerunud, on tarvis uut küttekeha. Kogudus on küsinud erinevaid hinnapakkumisi, mille järgi ühe suurema ahju ehitamine maksab orienteeruvalt 4000 eurot.

16. aprillil kogutud üle-eestiline annetus suunati Elva kogudusele sealse maja katuse vahetamiseks. Annetusega kogunes 2783 eurot. Elva maja katus on vahetatud, katusevahetamise tööd läksid kokku maksma orienteeruvalt 11 000 eurot, mis jagati pooleks majas elava perekonnaga, seega koguduse osa oli 5500 eurot, millest 2783 eurot kogunes annetajatelt üle Eesti, ülejäänu pani Elva kogudus.

Pärast päevakorrapunktide ammendumist lausus tänusõnad koostöö eest uniooni esindaja, uniooni laekur Zigurds Laudurgs (uniooni esimees David Nõmmik ei saanud koosolekul osaleda, kuna oli divisjoni koosolekul Inglismaal). Koosoleku lõpetas liidu esimees Ivo Käsk oma tänusõnade ja tänu- ning õnnistuspalvega.

Liidu nõukogu praeguse koosseisu volitused lõpevad liidu 39. peakoosoleku viimasel päeval, 12. juunil. Uus nõukogu koosseis valitakse peakoosoleku töökoosolekul.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat