18. juuni on üleilmses adventkoguduses põgenikele pühendatud hingamispäev

Avaldatud 6.6.2016, allikas TEDNews

ADRA meeskonna liikmed töötavad ennastsalgavalt, et aidata töödega Yazidi põgenikekeskuses Põhja-Kreekas Olümpose jalamil. Tuhat põgenikku on pärast põhjapiiri sulgemist lõksus, nad on põgenenud Iraagi ja Süüria tagakiusamise eest ning elavad nüüd Petras sõna otseses mõttes kivi peal, neil ei ole kuskile edasi minna, ega ka kodu, kuhu tagasi pöörduda.

ADRA Saksa-haru programmijuht Frank Brenda räägib videos põgenike vajadustest, missugused on nende psühholoogilised ja tervisealased probleemid ja kuidas ADRA teeb koostööd Kreeka valitsusega, ÜRO põgenikeagentuuri UNHCRi ning kohalike MTÜdega.

See on esimene video, mis näitab, kuidas ADRA ja AdventistHelp Kreekas töötavad. See video on osa 18. juuni teemahingamispäevast – üleilmse adventkoguduse põgenikele pühendatud päevast, mil seitsmenda päeva adventistid üle maailma mõtlevad pagulasprobleemidele. ÜRO põgenikepäev on 20. juunil. Ajakiri Adventist World andis välja erinumbri ja koguduse ingliskeelsel kodulehel on materjale, mida kogudused saavad kasutada.

Vaata videot ADRA tööst Yazidi laagrist Petras siit.

Pagulasteemale pühendatud Meie Aeg ilmus 2015. aasta septembris.

 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat