Juuni Meie Ajas

Avaldatud 16.6.2016, allikas Meie Aeg

Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit peab iga kolme aasta tagant peakoosolekut, kus vaadatakse tagasi möödunud tööperioodile, seatakse uusi sihte ning valitakse uueks perioodiks kogudusetöölisi. Juuni teisel nädalavahetusel oli liidu 39. peakoosolek, mille mototeema oli „Tõuse ja rutta – Jeesus tuleb!”, ning sellest johtuvalt on ajakirjas väike ajalooülevaade möödunud peakoosolekutest ning ülevaade tänavu Tartus toimunust.

Juuni ajakirja fookuses on peakoosoleku lainel koguduse teema. Mervi Kalmus küsib, mis on kogudus, ja vastab kogemusega enda elust: „Nautisime õhtupäikese viimast soojust, jõime teed, rääkisime teoloogiast ja jagasime üksteisega oma elu. Ja ma mõtlesin – see siin ongi kirik, see on meie jumalateenistus. Ma ei osanud sellel hetkel välja mõelda ühtegi põhjust, miks ei võiks sõpradega murul istumine olla samamoodi kirikuks kui oreli, üldlaulude ja kenade hingamispäeva riietega teenistus kirikusaalis.” Veel kirjutab Mervi: „Kogudus on koht, kus inimesed sünnivad ja surevad, armuvad ja lahutavad (paraku ka nii), nutavad ja naeravad.”

Intervjuu rubriigis kohtume dr Jonathan Gallagheriga, kes on töötanud ülemaailmse adventkoguduse peakonverentsi uudistejuhina ning koguduse esindajana ÜROs usuvabaduse eestkõnelejana. Eeloleval hingamispäeval, 18. juunil (20. juuni on ÜROs põgenikele suunatud päev) mõeldakse adventkogudustes üle maailma põgenikekriisile ja usuvabadusest on juttu ka intervjuus. „Kui mõtleme sellele, siis peame ütlema, et jah, usuvabadus on aluspõhimõte, see ei ole midagi, mida sa palud, et valitsus selle sulle tagaks, see on sul juba olemas. Valitsus peab seda austama. Aga see ei tohi piirata kellegi teise õigusi. Alati tuleb arvestada tasakaaluga: sa mitte ainult ei nõua enda õigusi, vaid sul on vastutus ka teiste ees.”

Toomas Lukk kirjutab Kasvamise rubriigis sellest, kuidas suhtuda inimestesse, kes on teistsugused: „Teistmoodi inimesed kutsuvad esile erinevaid reaktsioone. Üks sagedane reaktsioon on naer ja naeruvääristamine. Kristlasele võiks iseloomulik olla hoopis teistsugune reaktsioon – KAASTUNNE.”

Marta-Liina Kanter vaagib epiloogis ükskõiksuse teemat: „Martin Luther King on öelnud: „Miski siin maailmas ei ole ohtlikum kui siiras ükskõiksus.”“ Marta-Liina lisab, et „siiras ükskõiksus ei ole mitte ainult ohtlik, vaid ka nakkav.”

Ajakirjas on ka teised tavapäraseks kujunenud rubriigid. Meie Aeg jõuab kogudustesse 18. juunil, ajakirja üksiknumber maksab 2 eurot. Ajakirja saab osta kohalikest kogudustest üle Eesti ja e-poest.  

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat