Liidu nõukogu koosolekust - 13.07.16

Avaldatud 15.7.2016, autor Mervi Cederström

Kolmapäeval, 13. juulil sai Tallinna kirikus kokku liidu nõukogu uues koosseisus, mis valiti ametisse juunis toimunud liidu 39. peakoosolekul. Kuna nõukogu 12 liikmest 7 ei ole varem liidu nõukogu liikme rollis olnud, siis alustas liidu esimees Ivo Käsk koosolekut nõukogu kodukorra ja töö tutvustamisega. (Pildil liidu nõukogu pärast peakoosolekut juunis. Puuduvad Viktoria Laanelind ja Ilja Mirošnitšenko.) Seejärel oli palvus, kus Ivo mõtiskles Apostlite tegude raamatu 13. ja 15. peatüki näitel sellest, missugune oli otsustamise protsess algristikoguduses, kuidas üheskoos paastuti, palvetati ja vaieldi ning kuidas tunnistati Püha Vaimu ülimuslikkust ja mindi kaasa Tema suunanäitamisega. Pärast seda, kui nõukogu liikmed olid paarikaupa Püha Vaimu juhtimise pärast palvetanud, mindi edasi nõukogu päevakorra juurde.

Esimesena kuulati ära liidu juhtkonna viimaste koosolekute protokollid ning võeti need teadmiseks.

Seejärel tegeles nõukogu pikemalt erinevate muudatuste arutamisega liidu töötajaskonnas. Esimeseks, ühtaegu rõõmsaks ja kurvaks uudiseks oli liidu juhtkonna praeguse assistendi Krõõt Lõbusa lahkumine liidu töölt seoses õpingutega Inglismaal. Nähes Jumala kutsumist Krõõda elus, toetab liidu nõukogu Krõõda õpinguid teoloogia valdkonnas ja Krõõt alustab septembrist Newboldi kolledžis õpinguid Licence in Theology programmis. Soovime Krõõdale uueks eluetapiks rikkalikke Jumala õnnistusi ning loodame teda mõne aasta pärast taas Eestis tervitada! Krõõda lahkumisest tulenevalt on liidul vaja uut assistenti, nii otsustatigi alates 18. juulist 2016 tööle võtta assistent-raamatupidajana pikaaegne Rakvere adventkoguduse liige Silvia Kirsch. Soovime ka Silviale uues rollis Jumala õnnistusi ning tarkust!

Liidul on eesmärk täiendada töötajaskonna ridasid kahe palgalise ja täisajaga töötava inimese võrra, kellest üks võtaks juhtida pere-, naiste-, laste- ja tervisetöö ning teine tegeleks meediamisjoni ja kommunikatsiooniga. Nõukogu otsustas palvemeeles jätkata konsultatsioone mõlema ametiposti täitmiseks ning paluda kandidaatidel ette valmistada oma nägemus töö prioriteetidest ja eesmärkidest.

Järgmise päevakorrapunktina oli arutluse all pastorite tööpiirkonnad ja töökorraldus. Nõukogu tunnistas vajadust muudatuste järele ning nõustus juhtkonna poolt tehtud ettepanekutega nendes küsimustes. Kuna tööpiirkondade muudatuste protsess on pikemaajalisem, siis nõukogu otsustas jätkata selle teema arutelu järgmisel nõukogu koosolekul. Neid kogudusi, keda tulevased muudatused puudutavad, on teavitatud. Nõukogu otsustas 1. oktoobrist 2016 tööle võtta pastor Andres Ploompuu, kes hakkab sellest ajast alates ühtlasi täitma pastorite ühenduse sekretäri ülesandeid. Pastor Vadim Skrypiy jätkab Ida-Virumaa piirkonna juhina. Ta täitis neid ülesandeid juba varasemalt, kuid otsus oli vajalik, kuna see teema jäi liidu peakoosolekul käsitlemata. Silva Jallai jätkab teenistust adventmisjoni vabatahtliku koordinaatorina Eestis.

Kuna liidu juures on alustanud või alustamas tööd täiskohaga osakonnajuhid, siis oli nõukogul tarvidus kinnitada palgaskaalaga seotud muudatused osakonnajuhtide osas.

Liidu nõukogu kinnitas otsuse võtta koguduselt vastu kinnistu aadressil Karja 3, Pärnu linn. Pärnu kirik oli veel viimane kogudusehoone Eestis, mis ei kuulunud liidule. „Koguduse reeglite kohaselt, kaitsmaks koguduse töö järjepidevust, kuuluvad kogudusehooned kõik kohalikule liidule, ja nüüd on siis viimane hoone ka liidu oma,” kommenteeris otsust liidu laekur Jaanus-Janari Kogerman. „Varasemalt takistasid seda üleandmist sundüürnikud ja ka pooleli olevad ehitusprojektid Pärnu kiriku kinnistul, aga nüüd on ka need takistused lahenduse leidnud,” lisas ta.

Viimase päevakorrapunktina, mida sel koosolekul jõuti käsitleda, otsustas nõukogu teha vahetuse adventkoguduste Eesti liidu esindajate hulgas Eesti Kirikute Nõukogu ümarlauas. Tagasi kutsuti Viktor Nõmmik ja uueks adventkoguduse esindajaks Eesti Kirikute Nõukogus nimetati Mervi Kalmus. Eesti Kirikute Nõukogus on adventkoguduste Eesti liidu esindajateks ka Ivo Käsk ja Jaanus-Janari Kogerman.

Liidu nõukogu järgmine korraline koosolek toimub 17. augustil Tallinnas.  

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat