Adventkoguduse vastus tragöödiale Nice'is

Avaldatud 15.7.2016, allikas TEDNews

14. juuli õhtul, kui veoauto sõitis Bastille'i päeva tähistamisel Prantsusmaal Nice'is rahvasumma, sai 84 inimest surma ja 18 vigastatut on kriitilises seisus haiglas.

„Saanud hommikul sellest traagilisest sündmusest Nice'is teada, oleme šokis ja leinas,” ütles Trans-Euroopa divisjoni president Raafat Kamal. „Me näeme, kuidas suur võitlus meie katkises maailmas lahti rullub ja see tuletab meile meelde meie olulist missiooni rääkida ja elada Jeesuse Kristuse ja Tema peatse tulemise suurt lootust,” lisas ta. „Me palvetame nende eest, kes leinavad kaotatud omakseid, et nad võiksid saada lohutatud.”

Prantsusmaa kogudusejuhid sõnasid: „Praegu on aeg koonduda ja seista vastu igasugusele vihkamisele, vägivallale ja konfliktile. Nüüd on aeg teadvustada, et me kõik oleme vennad ja õed, ühe Isa lapsed.”

Nice'i adventkoguduse pastor ütles, et rünnakus sai viga seitse koguduseliiget. Kohalikud haiglad kutsuvad inimesi verd loovutama ja kogudus pöördub oma liikmete poole „toetada jõupingutusi, mida inimeste abistamiseks tehakse”. Seisukohas on lisatud: „Me pöördume koguduseliikmete poole üle maailma: palvetage kõigi nende pärast, keda see tragöödia on puudutanud.”

Üleilmse adventkoguduse president Ted Wilson postitas oma Facebooki-seinale seoses Prantsusmaal toimunu ja tema enda kodumaal, USAs hiljuti aset leidnud traagiliste surmadega: „Traagiliste surmade arv ja imelike olukordade hulk näib üle kogu maailma kasvavat. Palun palvetage perekondade pärast, kes on kaotanud lähedase – kas siin- või sealpool Atlandi ookeani.” Ta lisas: „Me tunneme kaasa neile, kes lihtsalt tähistasid Prantsusmaa tähtpäeva ja kellele need mõttetud surmad on haiget teinud. Palun palvetage maailma rahu ja stabiilsuse pärast.”

„Uuendagem oma suhet Issandaga iga päev, nii et me võiksime olla valmis Temast tunnistama mis tahes imelikes olukordades, kuhu me sattuda või kus me elame. Issand soovib, et Tema rahvas käituks Kristuse kombel ning tunnistaks maailmale, nii et see võiks näha, mida muudetud elu saab kaoses ja korratuses teha. Püsigem usus tugevad ja lootkem Issandale nii oma turvalisuses kui oma tunnistamises teistele, kui juhime neid Rahuvürsti ja Tema peatse tulemise suunas,” kirjutas Wilson.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat