Paide 115. ja Türi 85. aastapäeva tähistamisest

Avaldatud 18.7.2016, allikas Meie Aeg

Laupäeval, 16. juulil tähistasid Järvamaa adventkogudused, Paide ja Türi kogudus vastavalt 115. ja 85. aastapäeva. Hommikune pidulik jumalateenistus oli Paide baptistikoguduse palvelas, kus ka adventistid aastaid koos käisid, õhtusele kontserdile kutsuti kõik omad ja külalised Türi EELK kirikusse.

Jumalateenistuse jutluse pidas liidu esimees Ivo Käsk, kes meenutas 15 aasta tagust aega, mil Paides tähistati 100 aasta möödumist koguduse rajamisest, toona oli Järvamaa koguduste pastoriks Ivo ise.

Oma jutluses lähtus Ivo 2. Moosese 2:24, 25 tekstist, sidudes selle salmidega Ap 4:32 ja Ef 4:15, 16 ning toonitades üksolemise juhtmõtet. „Koguduses on Jumal teinud igaühele abi, kes temale kohane on, kellega koos me saame kasvada, nagu Kristus on seda mõelnud,” ütles Ivo. „Meil ei ole üksi väge, et täita ülesannet, mille Kristus jättis, et elada võidukat kristlikku elu. Kokku hoides ja kleepudes on meil vägi,” lisas ta.

Aastapäevajumalateenistust ilmestasid laulude ja muusikapaladega külalised teistest kogudustest.

Pärastlõunane kontsert Türi EELK Püha Martini kirikus tõi kokku külalisi lähemalt ja kaugemalt. Kontserdil sai kuulda palju orelimuusikat Rein Kalmuse esituses, aga ka koori- ja soololaulu ja instrumentaalmuusikat. Kontserdi sõnalise vaimuliku mõtte jagas Mervi Kalmus, kes maalis kuulajaile pildi Paulusest, kes kirjutab kirja oma armsaks saanud kogudustele. Mervi sõnas, et talle on erilisest südame järgi kiri efeslastele ja Tessaloonika kogudusele. „Esimeses tessaloonika kirjas on kõige ilusamad sõnad, mida ühele kogudusele kirjutada võib. „Me täname alati Jumalat teie kõikide eest, meenutades teid oma palvetes, alatasa meelde tuletades teie teokat usku ja töökat armastust ning vastupidavat lootust meie Issanda Jeesuse Kristuse peale Jumala ja meie Isa palge ees.” (1Ts 1:2, 3).”

Mervi pani Paide ja Türi koguduse liikmeile südamele, et ka neile saaks kirjutada töökast armastusest, vastupidavast lootusest ja teokast usust. „Töötage selle armastuse kallal igal hetkel: külastage, helistage, kutsuge keegi jutlust kuulama, tehke head, öelge julgustav sõna, andke andeks, paluge andeks, pange tähele, et teaksite laste nimesid oma kogudes. Need ei pea olema suured ja silmapaistvad teod, vaid töökas armastus,” sõnas Mervi.

Paide ja Türi kogudus tänavad kõiki, kes koguduse pidupäeva aitasid ette valmistada ja läbi viia ning kes aastapäevale külla tulid.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat