Adventkogudus näitab filmi kaudu maailmale koguduse sünnilugu

Avaldatud 29.7.2016, allikas Adventist News Network

Pärast aastatepikkust planeerimist, rahakogumist ja filmimist näeb adventkoguduse Austraalia koguduse endine president Chester Stanley, kuidas tema unistus sai tõeks: valmis on saanud film „Tell the World”, mis räägib loo koguduse ajaloost ja selle pioneeridest.

Filmi tootis Hope Channel (HC), mis on adventkoguduse ametlik ringhäälinguvõrgustik. See film on koguduse ajaloo suurim meediaproduktsioon. Film pajatab varajase adventliikumise sünnist ja arengust, selles osales 95 näitlejat, 157 meeskonnaliiget ja 1000 taustamängijat.

„Tell the World” annab vaatajaile võimaluse näha, kuidas adventkoguduse alusepanijad nägid vaeva, et mõista Pühakirja, kuidas nad vaidlesid teoloogilistel teemadel ning kuidas said üle kibedast pettumusest, aga kuidas kõiges läbielatus Jumal neid tõe leidmise teel juhatas ja inspireeris.

Filmi levitamist koordineerib üleilmse adventkoguduse peakorter, film on saadaval kolmes formaadis: lühikesed ajaloolised klipid, mis on saadaval alates augustist; kuueosaline telesari HC kanalil ja internetis on eetris alates oktoobrist, ning täispikk film, mida saab hiljem alla laadida striimimiskeskustes nagu Netflix, iTunes, Amazon ja Google Play.

Teleseeria lansseerimiseks valiti oktoober seetõttu, et aidata koguduseliikmetel pidada meeles 1844. aasta 22. oktoobri suurt pettumust. See kuupäev esindab paljude kristlike koguduste, sealhulgas adventismi jaoks, ajaloolist päeva, mil Jeesus ei tulnud maa peale tagasi, nagu paljud ootasid. 1831. ja 1844. aasta vahel tõusis baptistist jutlustaja William Milleri eestvedamisel esile suur teise advendi liikumine. Miller uuris Taanieli 8:14 ja arvutas, et Jeesus peaks tulema millalgi 1843. ja 1844. aasta vahel. Teised arvutasid välja konkreetse kuupäeva – 22. oktoober 1844. Kui Jeesus ei tulnud, olid Milleri järgijad pettunud, nüüd nimetatakse seda suureks pettumuseks.

Filmiprojekt kutsuti ellu eesmärgiga anda koguduseliikmetele võimalus saada ühendatud koguduse liikumisega ja taasavastada enda jaoks, mida tähendab olla adventist. „Tell the World” annab neile, kes ei ole kogudusega tuttavad, võimaluse saada paremini aru kogudusest, millel on üle maailma 19,1 miljonit liiget.

„Ma usun, et me oleme kõik veendunud selles, et see film on nii Jumala rahvale kui avalikkusele suureks vaimulikuks julgustuseks,” ütles üleilmse adventkoguduse president Ted Wilson.

„Tell the World” on dubleeritud prantsuse, hispaania ja portugali keelde. Kolme aasta kestel saab film subtiitrid enam kui 30 erinevas keeles. Selleks, et subtiitrid saaks veel 30 keelde, on vaja vabatahtlike abi. Kui sa oled huvitatud, esita avaldus lehel adventist.org/telltheworld.

Kes soovivad olla filmi „Tell the World” esitlejateks oma kogukonnas, külastage kodulehte adventist.org/telltheworld, kuhu saate oma ürituse kirja panna.  

Filmi treilerit saab vaadata siit

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat