Rakvere kogudus veetis hingamispäeva looduses

Avaldatud 10.8.2016, autor Helis Rosin

6. augustil toimus Vainupeal Rakvere koguduse sellesuvine laager, mille juhtmõtteks oli „Oleme üksteise jaoks olemas“.

Ehkki päeva esimene pool oli sompus ja vihmane, kogunes laagrisse üle poolesaja inimese. Hommikut alustasime tavapäraselt ühislaulu ja õppetüki uurimisega. Laagriplatsil oli mitmeid varjualuseid ja nii said lapsed ja noored eraldi Piiblit uurida.

Jumalateenistus koosnes tavapärastest osadest: muusika, lastejutt, eestpalve ja kõne. Tartu ja Võru koguduse pastor Hele Kulp viis kohalviibijate mõtted Pauluse misjonireisile ja osutas tähelepanu, kuidas misjonär püüdis kirjas roomlastele leida endale kaastöölisi. Paulus tervitas 26 inimest nimepidi, lootes ilmselt, et Rooma saabudes leiab ta neilt tuge. Kõne lõpus toonitas Hele, et kogudusetöö on meeskonnatöö, seetõttu on oluline jõud ühendada.

Ühiselt lõunat lauale sättides märkasime, kuidas päike pilve tagant välja piilub. Ka õhutemperatuur oli veidi soojemaks muutunud.

Seejärel saabus päeva tipphetk: jalutasime mere äärde, et olla tunnistajaks Cathy ja Agrise ristimisel. Vihmapilved olid täielikult kadunud ja päike sillerdas taevas.
Õhtupoolikul tegi Hele ettekande teemal „Kogudus kui perekond“. Tuginedes loetud raamatule, rääkis ta kõikvõimalikest sõltuvustest, millega me ka koguduses silmitsi seisame. Olgu see siis saavutuste või perfektsionismi sõltuvus. Ta tõdes, et oluline on kalduvused ära tunda, sest kui nendega ei tegele, lõpeb iga sõltuvus depressiooniga.

Aitäh kõigile osalejatele lähemalt ja kaugemalt, et koos meiega sel hingamispäeval olite

Rohkem pilte Rakvere adventkiriku Facebooki-seinal.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat