Keenia kohtunik keeldub laupäeviti töötamast

Avaldatud 2.9.2016, allikas Adventist Review

Kohtunik, keda kaaluti Keenia ülemkohtu kohtuniku kohale, ütles, et ta on ustav seitsmenda päeva adventist, kes ei tööta hingamispäeviti.

Kohtunik David Maraga ütles õiguskomisjonile, kes nimetab presidendile ülemkohtu kohtunikukandidaadid, et ta ei lähe hingamispäeval kohtusaali isegi siis, kui seal käib presidendivalimiste dispuut.

„Mul oleks laupäeval väga raske kohtusaalis olla,“ ütles Maraga vastuseks komisjoniliikme arupärimisele hüpoteetilise olukorra kohta, kirjutas kohalik meedia. „Kui kohtuistung oleks laupäeval, lepiksin ma pigem kokku oma kolleegidega ja paluksin end eesistumisest vabastada.“

Maraga ütles, et ta on ustav adventist ning laupäeval teenib ta Jumalat.

„Kohtuniku sõnul puudub ta kirikust laupäeval vaid elu ja surma küsimuse pärast – näiteks õnnetusjuhtumi korral teel kirikusse, kui ta peaks peatuma ja ohvreid abistama,“ kirjutas Keenia ajaleht neljapäeval, kasutades pealkirjana lauset „Ma ei vaheta kogudust oma töö vastu, ütles kohtunik“.

Keenia õiguskomisjon intervjueeris Maragat kolmapäeval, et otsida uusi liikmeid riigi seitsmeliikmelise ülemkohtu kolmele vakantsele kohale. Kolm kohta jäi vabaks, kuna eelmised ülemkohtunikud jäid pensionile.

Maraga kindel seisukoht on pälvinud paljude Keenia adventistide kiituse Facebookis.

„Vau, see julgustab ja innustab mind rohkem temasse uskuma,“ kirjutas Janet Michira, Nairobist pärit müügitööline.

„Mulle meeldib, et on veel mehi, kes käivad oma teed tõelises aususes,“ ütles Phyllis Karimi.

Maraga on kohtunikuna töötanud pikka aega, praegu töötab ta Kisumu apellatsioonikohtus. Kisumu on Keenia suuruselt kolmas linn.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat