Balti unioonis oli neljanädalane terviselaager

Avaldatud 5.9.2016, autor Alla Nõmmik, allikas TEDNews

Äratus on igal hommikul kell 6.30, istumine loengutes ning praktiliste harjutuste tegemine, seejärel varane magamaminek – kõik see ei ei pruugi olla sinu arusaamine ideaalsest puhkusest, aga 20 inimest Balti unioonist ja paar inimest Soomest valisid sellise režiimi neljaks nädalaks, et osaleda terviseevangelismi koolitusel.

Tundub raske? Võib-olla, aga keegi ei kaevelnud. Inimesed osalesid kaks korda päevas toimunud ülistusteenistusel, palvetasid koos ja toetasid üksteist, naersid ja nutsid koos ning õppisid nii teooriat kui praktikat selle kohta, kuidas jagada positiivset tervisesõnumit.

„Laager motiveeris ja inspireeris mind,” kirjutas üks osaleja tagasisides. Teine kommenteeris seda, kuivõrd tema enda tervis oli laagri kestel paranenud, ning oli neid, kes kinnitasid, et alustavad kodus kokakoolituse, terviseklubi või tervisenäituse korraldamisega. Üks inimene kirjutas: „Ma soovin keskenduda rohkem inimestele – et neid armastada.”

Jana ja Ansis Lätist tegid oma meeskonna ja Linda Horneri abiga LIGHT-ist (lay-led institute for global health training, e.k globaalne tervisekoolitus) tööd, et leida laagrile sobiv toimumispaik ning tagada vajalik logistika terveks laagriks, mis toimus juulis ja augustis. Noored ja südamelt noored tulid Rezeknesse, mis asub Ida-Lätis, laager toimus jõeorus. Marko ja Ruut Soomest leidsid endale kiiresti sõpru eestlaste, lätlaste ja leedukate seast; kõigil kujunes austus kohevakarvalise Riki suhtes, kes vaatas, et keegi ei saaks laagrialale siseneda ilma tema nõusolekuta!

Loenguid pidasid LIGHT-i koolitajad, Balti uniooni terviseala spetsialistid ning dr Fred Hardinge üleilmse adventkoguduse terviseosakonnast ja dr Torben Bergland Trans-Euroopa divisjonist.

Mitte ainult õpilased ei õppinud. Kaks avalikku loengut Rezekne linnas avaldasid muljet kohalikule elanikkonnale, samuti kaks tervisenäitust, kus laagri õpilased said oma vastomandatud teadmisi ja oskusi praktiseerida.

Nelja nädala lõpus paistis paljudelt nägudelt naeratus – nii sügava sõpruse pärast, mis laagri kestel tekkis, omandatud praktiliste oskuste (veeteraapia, taimetoitude valmistamine, massaaž) pärast kui ka tervisenäituste korraldamise ja tunnistuse pärast, mis laagrikoolituse läbinutele anti.

Külli jaoks Eestist oli laagril ka lisaboonus. Ta soovis minna palverännakule, aga olles väikese lapse ema, teadis ta, et see pole võimalik. „Siin laagris veedetud aega saab nimetada palverännakuks. Eemal igapäevaelu siginast-saginast, sain rohkem võimalusi palvetamiseks, lugemiseks ja elu üle mõtlemiseks,” ütles ta. „See aitas mul näha asju, mis minu elus muutmist vajavad. Näib, et minu soov sai tõeks. Jumal teadis, mida ma vajan. Lisaks isiklikule kasvule sain teadmisi toitumise, veeravi, tervisemisjoni, Piibli prohvetikuulutuste ja muidugi erinevate tavaliste haiguste ja nende ennetuse kohta.”

Külli loodab nüüd oma teadmisi teistega jagada. Ta võttis kinni dr Hardinge sõnast, et „me saame misjonitööd teha vaid siis, kui me armastame inimesi kogu oma südamega ja soovime olla nende sõbrad ning neid aidata”. Sel viisil saab Külli tutvustada inimestele oma suurimat Sõpra. Ta ütleb: „Tänu Jumalale selle laagri ja kõigi nende inimeste eest, kes on tulnud siia üksteist toetama ja koos kasvama!”

Laagri kohta saab rohkem infot Balti uniooni veebilehelt.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat