Kuidas aru saada, kas olen õigel teel?

Avaldatud 24.10.2016, allikas Meie Aeg

Üks mees küsis kord oma sõbra – kristlase käest: mille järgi saan aru, kas olen ikka õigel teel? Kas ma olen juba piisavalt hea? Või pean siiski midagi veel õppima? Kuidas aru saada, kuskohas ma asun praegusel hetkel ja kas ma lähen ikka õiges suunas? Sõber raputas pead ja vastas: „Sina ei saa mitte kunagi piisavalt heaks, sest vaimulik kasvamine on pidev protsess... Nii et kui sa arvad, et oled juba päris hea, tähendab see absoluutselt vastupidist: sa oled Jumalast üsna kaugel. Loe rohkem Piiblit! Võrdle oma iseloomu Jeesusega! Kuidas käituks Jeesus ja kuidas käitud sina? 

Tundub väga lihtne. See on õige vastus.  Kõik on arusaadav, kuid vastus jääb poolikuks. Kahjuks on inimene selline, et kui kõik läheb hästi, siis ta on nagu inglike, kui ette tulevad probleemid või mingi häda, siis võib ta käituda täiesti teistmoodi. Vanasõna ütleb: sõpra tuntakse hädas. Alles siis, kui meil läheb midagi valesti või kui tuleb häda, saame aru, kes me tegelikult oleme. Ainult siis saame aru, kus me tegelikult oleme – Jeesuse lähedal või Temast eemal.

Jumala Sõna räägib: „Oh Jumal, uuri mind ja tunne ära mu süda! Katsu mind läbi ja tunne ära mu mõtted! Vaata, kas ma olen valuteel ja juhata mind igavesele teele!“ Psalm 139:23,24 

Kui keegi tahab kontrollida, kas ta on ikka õigel teel ja kas ta astub ikka õiges suunas, peab ta paluma Jumalalt: „Uuri mind, katsu mind läbi.“ Ainult siis saame teada, kes me oleme. Kas me ikka kasvame Jumalas või tammume paigal, või isegi langeme. Valik on meie käes! 

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat