Brasiilia adventist muutis pärast filmi "Tell the World" vaatamist erialavalikut

Avaldatud 22.10.2016, allikas Adventist Review

Filmi vaatamine võib inimesse jätta sügava jälje, kuid harva seostatakse filmiga elumuutust.

Noor adventistist arst otsustas oma karjääris suunamuutuse teha pärast seda, kui oli vaadanud adventkoguduse ajaloost rääkivat filmi „Tell the World“ (Räägi sellest maailmale).

27-aastane adventperekonnast pärit brasiillane Paulo Victor Benício ütles, et „meie eelkäijate siirus ja avatud süda“, nagu seda filmis näidati, puudutas tema südant.

„Filmis on stseen, mis muutis minu elusuunda päris otseselt,“ ütles Benício. „See on koht, kus Ellen ja James White räägivad ja Ellen ütleb: „Ma olen aru saanud, et meie püha kohus ei ole hoolitseda ainult enda tervise eest, vaid õpetada teisi, kuidas nemad peaksid oma tervise eest hoolt kandma.“

See vestlus adventkoguduse rajajate vahel suunas Benício oma erialavaliku osas ümber mõtlema. Tal oli plaan spetsialiseeruda nina-kõrva-kurguarsti erialale ja see plaan oli seotud palganumbriga. Aga nüüd on ta otsustanud pühenduda kliinilisematele küsimustele, mis on tema sõnul kasulikum suund, kui ta soovib oma patsientidega jagada piibellikke arusaamu terviklikust tervishoiust.

„Mul on jäänud enne residentuurieksameid veel kuu aega ja selle aja kestel peaksin oma eriala, millel töötan kogu ülejäänud elu, ära valima,“ sõnas Benício. „Film oli minu jaoks nagu palvevastus.“

Benício ütles, et ta loodab, et tema uus erialavalik annab talle parema sobivuse osalemaks misjonireisidel vabatahtlikuna.

„Olen otsustanud, et hakkan kuulutama piibellikku elustiili, nii nagu seda on oma algusest peale õpetanud seitsmenda päeva adventistide kogudus. Soovin sel eesmärgil kasutada oma talente ja teadmisi, kus iganes ma töötan,“ lisas ta.

„Tell the World“ esilinastus 22. oktoobril, päeval, mil möödus 172 aastat suurest pettumusest 1844. aastal. Filmi keskmes on Jeesuse teise tulemise ootamise eel- ja järelsündmused ning adventliikumise tekkimine.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat